Politika Vesti Zrenjanin

Odbornici DSS traže hitno sazivanje vanredne sednice Skupštine grada

odbornici demokratske stranke srbije

Odbornici Demokratske stranke Srbije u Skupštini grada Zrenjanina predali su danas zahtev gradonačelniku da inicira sazivanje vanredne sednice lokalnog parlamenta, sa samo jednom tačkom dnevnog reda.

 

Odbornici ove opozicione partije traže da se na dnevnom redu nađe rasprava o trenutnoj situaciji u vezi sa fabrikom vode posle raskida ugovora sa investitorom.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zoran Sandić: Regionalni vodovod je jedino trajno i održivo rešenje

 

– Gradonačelnik, kao najviši izvršni organ, još uvek nije najavio na koji način i sa kim će se trenutno stanje po pitanju vodosnabdevanja u gradu prevazići. Građani i javnost žele odgovore što pre. Potrebno je da Skupština grada svojom odlukom ovlasti gradonačelnika da pokrene postupak vraćanja gradske imovine koja je preneta drugoj ugovornoj strani, da se utvrdi način obeštećenja grada zbog neispunjene ugovorne obaveze i da se formira stručno telo koje će pripremiti novi predlog projekta rešavanja vodosnabdevanja – istakao je šef odborničke grupe DSS u Skupštini grada Zoran Sandić.

 

Odbornici Demokratske stranke Srbije smatraju i da je potrebno da se gradonačelnik odlukom ovlasti da zbog ozbiljnosti problema uputi zahtev Vladi Republike Srbije da se ona uključi u rešavanje decenijskog problema koji pritiska ovu sredinu.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Suština ovog zahteva je da se opravdano nezadovoljstvo građana, koje se prelilo i na ulicu, rešava u najvišim institucijama grada i države. Svaki drugi način bi bio loš, nezakonit i sa nepredvidivim posledicama – smatra Zoran Sandić.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • У средиште ствари! Техничко решење да буде у фокусу а не формалности. Јавна предузећа и институти су стручна тела тј. људи овлашћени за стручне послове по службеној дужности.
  Цитат из званичног документа:
  “Концепт регионалног водоводног система Дубовац-Зрењанин-Кикинда:
  • Захватање подземне воде са подручја Ковин-Дубовац,
  • Након прераде вода се дистрибуира ка општинским центрима.
  За овакав концепт разматрано је више варијанти… до 2030. године.”
  Извор: https://www.jcerni.rs/wp-content/uploads/2018/12/godisnjak_06_sr.pdf