• Mogu li stranke da žive od ovoga: Ovoliko Žitište daje para političkim partijama

    Opština Žitište u ovoj godini finansiraće rad političkih stranaka koje su osvojile mandate na poslednjim lokalnim izborima.   Rad političkih partija finansira se iz budžeta srazmerno broju osvojenih glasova na lokalnim izborima održanim u junu 2020. godine. Za ove namene je opredeljeno ukupno 156.000 dinara.   PROČITAJTE JOŠ: Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Vukašina Baćine […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Mogu li stranke da žive od ovoga: Ovoliko Žitište daje para političkim partijama

    Opština Žitište u ovoj godini finansiraće rad političkih stranaka koje su osvojile mandate na poslednjim lokalnim izborima.

     

    Rad političkih partija finansira se iz budžeta srazmerno broju osvojenih glasova na lokalnim izborima održanim u junu 2020. godine. Za ove namene je opredeljeno ukupno 156.000 dinara.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Vukašina Baćine i još dvojice uhapšenih

     

    Na najviše novca može da računa koalicija „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, odnosno Srpska napredna stranka, koja je na izborima osvojila 4.028 glasova. Na osnovu toga joj pripada 82.160 dinara.

     

    Koalicija Socijalističke partije Srbije i Jedinstvene Srbije, sa osvojenih 1.337 glasova, ukupno će dobiti 28.077 dinara i tu sumu će deliti po pola.

     

    Savez vojvođanskih Mađara osvojio je 876 glasova i za to mu pripada 18.796 dinara, a Vojvođanski front za 398 osvojenih glasova dobiće 8.157 dinara.

     

    Lista „Za kraljevinu Srbiju – Duško Kočalka“, sa osvojenih 449 glasova, dobijaće 9.442 dinara. Koalicija „Metla“ je osvojila 428 glasova i iz budžeta joj pripada 9.065 dinara.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U opštini Žitište ukupan broj važećih glasova svih izašlih birača bio je 7.647.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]