• Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Vukašina Baćine i još dvojice uhapšenih

    Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu koju je Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije podnelo protiv Vukašina Baćine i Miroljuba Popova, osumnjčenih za davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem. Krivična prijava je odbačena i protiv trećeg osumnjičenog, Dejana Barice, kojem se na teret stavljalo isto krivično delo.   […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Tužilaštvo odbacilo krivičnu prijavu protiv Vukašina Baćine i još dvojice uhapšenih

    Više javno tužilaštvo u Novom Sadu odbacilo je krivičnu prijavu koju je Odeljenje za borbu protiv korupcije MUP-a Srbije podnelo protiv Vukašina Baćine i Miroljuba Popova, osumnjčenih za davanje i primanje mita u vezi sa glasanjem. Krivična prijava je odbačena i protiv trećeg osumnjičenog, Dejana Barice, kojem se na teret stavljalo isto krivično delo.

     

    U obaveštenju koje je redakciji portala zrenjaninski.com dostavio Vukašin Baćina, a koje je potpisao zamenik javnog tužioca Aleksandar Barac, navodi se da ne postoje osnovi sumnje da su učinjena krivična dela za koja se goni po službenoj dužnosti.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjanin prvi grad u Vojvodini koji će jednu ulicu nazvati po jasenovačkim žrtvama?

     

    – Posle skoro godinu dana dobio sam obaveštenje da je odbačena krivična prijava podneta protiv mene, jer ne postoje ni osnovi sumnje da sam počinio krivično delo koje mi je namontirano. Pokazalo se da je pravda spora ali dostižna, a ja sam iz svega ovoga izašao još jači – poručio je Vukašin Baćina.

     

    On je najavio da će zbog svega što mu se dogodilo tužiti državu i da će sav novac koji dobije na ime odštete donirati ustanovi za brigu o deci bez roditeljskog staranja.

     

    Vukašin Baćina bio nosilac jedine opozicione izborne liste

     

    Podsetimo, Baćina, Popov i Barica su uhapšeni 28. februara prošle godine, samo nekoliko sati nakon predaje jedine opozicione izborne liste na vanrednim lokalnim izborima u opštini Sečanj. U saopštenju policije je pisalo da se sumnja da je Baćina, kao nosilac izborne liste „Vukašin Baćina – za bolju opštinu Sečanj“, u više navrata dao neutvrđeni novčani iznos Popovu, kako bi mu on pronašao osobe sa teritorije ove opštine koje bi za novčanu naknadu potpisom podržale tu listu i za nju glasale na predstojećim lokalnim izborima.

     

    Osumnjičeni Popov je, kako je navedeno u saopštenju, primio novac od Baćine, koji ga je zatim dao Barici, nakon što je ovaj podržao svojim potpisom pomenutu izbornu listu.

     

    Odmah nakon hapšenje oglasila se Grupa građana „Za bolju opštinu Sečanj“. U saopštenju je istaknuto da se napadi i pritisci na Vukašina Baćinu i tu grupu građana intenziviraju nakon što je SNS pretprošle godine izgubila izbore za savete mesnih zajednica u pojedinim mestima u opštini Sečanj.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ova grupa je zatražila hitno puštanje Baćine na slobodu i da se zaustavi politički teror u opštini Sečanj prema opoziciji, kao i da joj se omogući normalna izborna kampanja.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]