Politika Vesti Zrenjanin

Među kandidatima za članove Saveta REM i advokat iz Zrenjanina

Jedan od ukupno deset kandidata za tri nova člana Saveta Regulatornog tela za elektronske medije (REM) je zrenjaninska advokatica Judita Popović, saznaje portal zrenjaninski.com.

 

Nju je predložila poslanička grupa LDP, LSV i SDA Sandžak.

 

Izbor tri nova člana Saveta REM rezultat je dijaloga vlasti i opozicije o poboljšanju izbornih uslova koji se u tri runde vodio u Skupštini Srbije. Dijalog je vođen uz posredstvo poslanika Evropskog parlamenta. Zaključak je bio da treba unaprediti rad REM-a imenovanjem „tri plus dva“ nova člana tog tela.

 

Opozicija je do sada u više navrata izražavala ogromno nezadovoljstvo radom REM-a, navodeći da je stanje u medijima sa nacionalnom frekvencijom katastrofalno.

 

Pročitajte još: Skupština imenovala novi sastav Gradske izborne komisije

 

Članove Saveta REM-a predlažu nadležni skupštinski odbor, udruženja filmskih, scenskih i dramskih umetnika i udruženja kompozitora u Srbiji. Predlažu ih i nacionalni saveti nacionalnih manjina. Rok za predloge istekao je pre nekoliko dana, ali je zbog štrajka „Pošte Srbije“ produžen do 23. decembra.

 

Mandat od šest godina prethodnim članovima istekao je još 2017. ali novi nisu izabrani. Razlog je, kako je objasnio predsednik Skupštinskog odbora Mirko Krlić, promena u sastavu odbora saveta manjina, ali i obaveza kandidata koji nisu mogli da dođu na razgovore.

 

judita popović
Judita Popović

 

U dva navrata bila narodni poslanik

 

Judita Popović je rođena u Žitištu 1956. godine. Diplomirala je na Pravnom fakultetu u Novom Sadu 1979. godine.

 

U periodu od 1980. do 1984. godine radila je kao profesor u srednjoj školi, novinar na televiziji Novi Sad i pripravnik u Opštinskom sudu u Zrenjaninu. Izabrana je za sudiju Opštinskog suda u Zrenjaninu 1984. godine. Nakon deset godina obavljanja dužnosti sudije, 1994. je razrešena na sopstveni zahtev i nakon toga se uključila u Advokatsku komoru Vojvodine.

 

U dva navrata je bila narodni poslanik kao članica Liberalno demokratske partije. Živi i radi u Zrenjaninu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM