• LSV kaže da neće učestvovati u obesmišljavanju Skupštine opštine Žitište

    Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Žitištu saopštio je da neće učestvovati na današnjoj sednici Skupštine opštine Žitište. Na takav korak žitištanski ligaši su se odlučili jer, kako su naveli, ne žele da učestvuju u urušavanju Skupštine opštine sazivanjem sednica po hitnom postupku i kada ne postoje opravdani razlozi za to.   LSV napominje […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    LSV kaže da neće učestvovati u obesmišljavanju Skupštine opštine Žitište

    Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine (LSV) u Žitištu saopštio je da neće učestvovati na današnjoj sednici Skupštine opštine Žitište. Na takav korak žitištanski ligaši su se odlučili jer, kako su naveli, ne žele da učestvuju u urušavanju Skupštine opštine sazivanjem sednica po hitnom postupku i kada ne postoje opravdani razlozi za to.

     

    LSV napominje da se na dnevnom redu današnje sednice nalazi Predlog odluke o izmeni i dopuni odluke o pristupanju izradi Plana detaljne regulacije područja infrastrukturnog kompleksa „Vetroelektrana“ na teritoriji opštine Žitište. Radi se o izmeni i dopuni odluke koja je doneta pre mesec dana, a koja se odnosi na izgradnju vetroparka u ataru Torka.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Najavljeno protestno okupljanje pod sloganom “Koja je tvoja crvena linija”

     

    „To samo po sebi dokazuje da je odluka sadržala neprecizne i netačne odredbe koje sada treba korigovati. Liga socijaldemokrata Vojvodine nije protiv izgradnje vetroparka i korišćenja obnovljivih izvora energije. To smo i dokazali u periodu kada smo učestvovali u lokalnoj vlasti, pripremom prekograničnog projekta GEROS. Njegov dugoročni efekat je urušen, pošto aktuelna lokalna vlast nije uspela da obezbedi održivost i funkcionisanje Centra za promociju zelene energije i savetovanje koji je osnovan i opremljen kroz ovaj projekat, a već godinama stoji zaključan“, navodi se u saopštenju.

     

    Međutim, Opštinski odbor Lige socijaldemokrata Vojvodine u Žitištu smatra da je neophodno konsultovati i uključiti širu zajednicu u aktivnosti vezane za izgradnju vetroparka na teritoriji Mesne zajednice Torak.

     

    „Nedopustivo je da savet Mesne zajednice i meštani sela u kom se planira izgradnja vetroparka ne budu zvanično obavešteni i uključeni u proces odlučivanja o uslovima njegove izgradnje“, dodaje se u saopštenju.

     

    Poslednja sednica trajala osam minuta

     

    LSV naglašava da je današnja sednica Skupštine opštine Žitište već druga u nizu koja se saziva po hitnom postupku. A poslednja je trajala ukupno osam minuta.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Za osam minuta je obavljena i prozivka odbornika i obrazložene su dve tačke. Verovatno su obrazloženi i razlozi za hitnost. Iz izvoda iz zapisnika se može konstatovati da se nijedan odbornik nije javio za reč. Liga socijaldemokrata Vojvodine ne želi da bude deo glasačke mašine i da učestvuje u urušavanju demokratskih institucija. Zato pozivamo sve aktere da vrate transparentnost i dostojanstvo lokalnog parlamenta ponovnim uvođenjem video prenosa sednica Skupštine opštine. Tako će građani moći da prate rad svojih izabranih predstavnika. Istovremeno će biti uključena i šira zajednica u proces donošenja odluka od lokalnog javnog interesa“, zaključuje se u saopštenju.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin