• Najavljeno protestno okupljanje pod sloganom „Koja je tvoja crvena linija“

    Pokret „Novi optimizam“ najavio je da će naredne subote, 4. decembra, u Zrenjaninu biti održano protestno okupljanje pod sloganom „Koja je tvoja crvena linija“.   Protestno okupljanje će biti održano u 12 časova, na platou ispred Kulturnog centra Zrenjanina.   PROČITAJTE JOŠ: Rodoljub Šabić u Zrenjaninu: Živimo u zarobljenom društvu   U ovom pokretu navode […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Najavljeno protestno okupljanje pod sloganom „Koja je tvoja crvena linija“

    Pokret „Novi optimizam“ najavio je da će naredne subote, 4. decembra, u Zrenjaninu biti održano protestno okupljanje pod sloganom „Koja je tvoja crvena linija“.

     

    Protestno okupljanje će biti održano u 12 časova, na platou ispred Kulturnog centra Zrenjanina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Rodoljub Šabić u Zrenjaninu: Živimo u zarobljenom društvu

     

    U ovom pokretu navode da skup organizuju kako bi se usprotivili kršenju ljudskih prava, uskraćivanju slobode govora i okupljanja, kao i uskraćivanju sloboda društvenog i političkog delovanja u gradu Zrenjaninu.

     

    Saopšteno je da su učešće na skupu do sada potvrdili potpredsednica Stranke slobode i pravde Marinika Tepić, potpredsednica Narodne stranke Sanda Rašković Ivić, potpredsednica Demokratske stranke Dragana Rakić, aktivista Građanskog preokreta Dušan Kokot, aktivistkinja Pokreta „Novi optimizam“ Senka Jankov i poljoprivrednik iz Zrenjanina Slavko Vukov.

     

    pokret novi optimizam

     

    Pokret „Novi optimizam“ imao nameru da skup organizuje u Kulturnom centru

     

    Pokret „Novi optimizam“ je saopštio da je imao nameru da skup organizuje u prostorijama Kulturnog centra Zrenjanina. Reč je, dodaje se u saopštenju, o prostoru namenjenom debatama u javnom interesu. Međutim, uprava ove ustanove ih je odbila. Obrazloženje je bilo da zbog već dogovorenih programskih aktivnosti i infrastrukturnih radova u sali, nisu u mogućnosti da im ustupe prostor do kraja godine.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Moramo skrenuti pažnju da je ovakav odnos prema debatama na aktuelne teme u društvu postao praksa. Pre mesec dana smo izbačeni iz sale Hotela „Vojvodina“ u Novom Sadu. To je učinjeno jer smo našim skupom pod istim nazivom bili previše kritični prema javnom diskursu koji nam se podmeće od strane vrha vlasti. Stoga, naš odgovor, kao i prethodni put, biće poziv na protestno okupljanje na ulici. Poruka vlastima mora biti ujedinjena i glasna. Građani Srbije neće podržavati ni tolerisati kršenje ljudskih prava, gušenje i ućutkivanje medija i organizacija civilnog društva. Neće tolerisati ni uskraćivanje slobode političkog okupljanja i govora“, kaže se u saopštenju.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]