Politika Vesti Zrenjanin

Još više prihoda u gradskom budžetu nakon trećeg rebalansa

rebalans budžeta

Na današnjoj sednici Gradskog veća, kojom je predsedavao gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić, usvojeno je blizu šezdeset tačaka dnevnog reda. Jedna od najznačajnijih bila je rebalans budžeta, i to treći ovogodišnji. Tom odlukom povećavaju se ukupni prihodi budžeta na 5,6 milijardi dinara. To je povećanje od 10,8 procenata u odnosu na sredstva planirana prethodnim rebalansom.

 

Zamenik gradonačelnika Saša Santovac je naglasio da je u prethodnom periodu Grad Zrenjanin aplicirao za sredstva kod AP Vojvodine i Republike Srbije, i da su obezbeđena sredstva od određenih ministarstava.

 

– Ta sredstva uključena su u budžet grada. Naravno, postoji i deo sredstava koja Grad Zrenjanin mora da izdvaja kroz te projekte. A to smo sada evidentirali. Na osnovu toga ćemo doneti plan javnih nabavki kako bi one bile raspisane za sve ono za šta su sredstva obezbeđena. To su atarski putevi, čišćenje kanalske mreže, ali i izrada tehničke dokumentacije za transfer stanicu za zrenjaninsku deponiju – kazao je Santovac.

 

Pročitajte još: Vanredna sednica Skupštine grada, na dnevnom redu samo jedna tačka

 

On je istakao da je budžet grada veći u odnosu na planirani. Kako je precizirao, razlog tome su veći prihodi od poreza na zarade, koji čini više od 40 odsto gradskog budžeta.

 

– Budžet se uvećava se i to je jasan pokazatelj kretanja privrednih aktivnosti u našem gradu – kazao je Santovac.

 

rebalans budžeta

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

sinovoz
FAM