Politika Vesti Zrenjanin

Vanredna sednica Skupštine grada, na dnevnom redu samo jedna tačka

vanredna sednica skupštine grada

Vanredna sednica Skupštine grada Zrenjanina održana je danas. Jedina tačka dnevnog reda bilo je proširenje zemljišta u javnoj svojini, koje se nudi investitorima. Prema predlogu o kojem su se odbornici izjašnjavali, u fond zemljišta u javnoj svojini, koji će biti ponuđen potencijalnim investitorima, dodato je još 15 parcela.

 

– Pošto je usvojen predlog, odmah sutra ćemo objaviti novi oglas. U ovom trenutku mogu da kažem da su zainteresovana dva investitora za parcele u zrenjaninskoj industrijskoj zoni. Brzina je ovde odlučujući faktor. Mislim da ćemo uspeti da pobedimo u konkurenciji sa jednim drugim gradom u Srbiji – naglasio je gradonačelnik Čedomir Janjić.

 

On je istakao da u ovom momentu ne može da govori o detaljima. Ali, kako je naveo, javnost će biti blagovremeno obaveštena u slučaju uspešne realizacije ponude.

 

Pročitajte još: Više od 400 stanova gradi se u ovom trenutku u Zrenjaninu

 

Predlog o uvećanju ponuđenog zemljišta u javnoj svojini za prodaju potencijalnim investitorima 44 prisutna odbornika prihvatila su jednoglasno.

 

– Bitno je da potencijalni investitori ne čekaju ni sekundu više nego što moraju i mi smo jedna od retkih lokalnih samouprava koje na taj način reaguju. Zbog toga i imamo ekspanziju u tom pogledu. Mislim da ćemo uspeti i ovaj put – zaključio je Janjić.

 

Gradonačelnik se zahvalio predsedniku Skupštine Oliveru Mitroviću i odbornicima na brzom reagovanju, a posebno odbornicima Srpske radikalne stranke što prisustvuju sednici.

 

Podsetimo, deo opozicionih stranaka u Zrenjaninu bojkotuje rad lokalnog parlamenta, a među njima su odbornici Demokratske stranke, Lige socijaldemokrata Vojvodine i Dosta je bilo.

 

 

Podeli članak
sinovoz
FAM