• Još jedan protest uprkos pljusku: Zrenjanin ponovo ustao protiv nasilja u društvu

    Uprkos pljusku, danas je u Zrenjaninu održan još jedan, treći po redu građanski protest „Zrenjanin protiv nasilja“.   Učesnici protesta su se ponovo okupili u parku pored centralnog gradskog jezera, u naselju Mala Amerika, odakle su se, po najvećem pljusku, zaputili u protestnu šetnju gradom. Protest je završen ispred Zrenjaninske gimnazije, odakle je poslata poruka […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Još jedan protest uprkos pljusku: Zrenjanin ponovo ustao protiv nasilja u društvu

    Uprkos pljusku, danas je u Zrenjaninu održan još jedan, treći po redu građanski protest „Zrenjanin protiv nasilja“.

     

    Učesnici protesta su se ponovo okupili u parku pored centralnog gradskog jezera, u naselju Mala Amerika, odakle su se, po najvećem pljusku, zaputili u protestnu šetnju gradom. Protest je završen ispred Zrenjaninske gimnazije, odakle je poslata poruka podrške profesorki sociologije Senki Jankov koja je, odlukom direktora ove škole Milana Radakovića, suspendovana sa posla, jer je u Google učionici okačila plakat „Zrenjanin protiv nasilja“ i time pozvala đake da zajedno sa profesorima izađu na protest.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninska gimnazija se prvi put oglasila nakon suspenzije profesorke Senke Jankov

     

    Na današnji protest su, inače, izašli i roditelji suspendovane profesorke Jankov.

     

    – Želim da se zahvalim mojim divnim učenicima koji su danas ovde. Situacija u kojoj sam se našla jeste ružna, teška i nepravedna. Međutim, u svemu ovome nisam jedina ja koja sam važna. Naše društvo odavno se nalazi u jednom teškom i nezavidnom položaju. Svako ko pokuša da se suprostavi nepravdi biva sankcionisan – poručila je Senka Jankov.

     

    Učesnicima građanskog protesta se ispred Zrenjaninske gimnazije obratio profesor Fakulteta političkih nauka Čedomir Čupić. On je poručio da su nagomilani nasilni činovi, koji su nas okruživali i koji nas okružuju, postali naša normalnost.

     

    – Na njih se nije adekvatno reagovalo, posebno od strane onih kojima je poverena organizacija društvenog života i države. Nema velikog i malog nasilja. Svako nasilje je isto. Na njega se mora odmah i žestoko reagovati. Žestina reakcije na bilo koji oblik nasilja, od fizičkog, duševnog, do duhovnog, najbolja je prevencija za jedno društvo – rekao je Čupić.

     

     

    Ponovo pročitani zahtevi učesnika protesta

     

    Profesorka Olgica Rakić je ponovila zahteve učesnika protesta. To su smena Saveta REM-a, gašenje štampanih medija i tabloida koji kontinuirano krše novinarske kodekse, oduzimanje nacionalnih frekvencija televizijama koje sluđuju građane, truju i promovišu nasilje, kao što su Pink i Happy TV, hitno ukidanje rijaliti programa, instintucionalna odgovornost i smena ministra policije Bratislava Gašića i šefa BIA Aleksandra Vulina, kao i hitno zasedanje Narodne skupštine na kojoj će se razmatrati odgovornost Vlade Srbije.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Takođe, pozvala je nadležne da reaguju na pretnje koje su posle protesta u Zrenjaninu putem društvenih mreža upućene učesnicima protesta.

     

    – Pozivamo i našu sugrađanku i članicu REM-a Juditu Popović da sačuva dostojanstvo i prva podnese ostavku. I pozivamo RTV Santos da iskoristi svoju frekvenciju i da savesno i realno prikaže situaciju u Zrenjaninu i društvu. I na kraju, tražimo odgovornost zbog pokretanja nepravednog disciplinskog postupka protiv Senke Jankov – kazala je Olgica Rakić.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 3

    1. Važno da Olgica Rakić uvek pametuje. Priča kako treba da se radi a pitam se da li joj je ćerka redovna na časovima?

    2. Ово позориште има затворен троугао: прогонитељ, спасилац, жртва. Зли вук-директор је прогонитељ, професорка-црвенкапа је жртва а квази-опозиција је ловац, спасилац. Плитка скреталица пажње од догађаја на Косову, распродаје енергетике и природног богатства.

      Извориште насиља је јавна лаж. Лаж је, такође, насиље. Гашње медија неће искоренити проблем. Списак негативаца можете проширити са CNN1 i NOVA-SS.

      Позивам Еурофиличаре/Џендер-србијанце да се придруже сјајној „Новој-СС“ у промоцији европских вредности: https://nova.rs/zabava/showbiz/hrvatska-porno-glumica-ide-na-evropsko-prvenstvo-u-seksu-nadam-se-da-cu-se-dokazati-i-ostvariti-dobar-plasman/

      Гугл дугује „Новом опорунизму“ за директни маркетинг својих дигиталних сервиса.

    3. sta da radimo koji nemamo gugl ucionice gospodja neka koristi svoju imovinu i svoju decu neka vodi to su maloletna deca koliko upijaju los program toliko i vise upijaju los primer

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]