Politika Vesti Zrenjanin

Izbori za poslanike u Skupštini AP Vojvodine raspisani za 21. jun

raspisani izbori za poslanike u skupštini ap vojvodine
Foto: Skupština AP Vojvodine

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Ištvan Pastor potpisao je danas Odluku o izmeni Odluke o raspisivanju izbora za poslanike u Skupštini Autonomne pokrajine Vojvodine. Redovni izbori za poslanike u vojvođanskom parlamentu biće održani 21. juna.

 

Ovu odluku Pastor je potpisao u skladu sa svojim ovlašćenjima i važećom pravnom regulativom, kao i promenama nastalim nakon uvođenja i ukidanja vanrednog stanja u Srbiji.

 

Pastor je ponovio da se pokrajinski izbori održavaju po proporcionalnom izbornom sistemu. To znači da je Vojvodina jedna izborna jedinica. Poslanici se biraju na osnovu lista političkih stranaka, koalicije političkih stranaka ili koalicije političke stranke i grupe građana, ili grupe građana.

 

Pročitajte još: Korekcija pokrajinskog budžeta uticaće na jednu investiciju u Zrenjaninu

 

On je pozvao građane da 21. juna iskoristite svoje građansko pravo i obavezu. Pozvao ih je da izađu na birališta i daju svoj glas stranci, koaliciji ili grupi građana po svom izboru.

 

Pastor je ponovo pozvao i učesnike na izborima na korektnu i poštenu izbornu utakmicu, i na međusobno uvažavanje i poštovanje. Kako je rekao, izborna kampanja treba da bude zasnovana na programima i argumentima.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM