Grad Vesti Zrenjanin

Korekcija pokrajinskog budžeta uticaće na jednu investiciju u Zrenjaninu

kvalitet vazduha

Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović izjavio je danas da je u protekla dva meseca pala privredna aktivnost. Zbog toga je, po njegovim rečima, bilo neophodno korigovati pokrajinski budžet. On će, kako je naveo, biti umanjen za 4,2 milijarde dinara, odnosno za 5,4 procenta.

 

– Važno je istaći da će investicije koje smo započeli biti nastavljene, sem četiri projekta za koja nije do početka maja ni započeta procedura. Reč je o rekonstrukciji Pozorišnog trga u Novom Sadu, uređenju fasada u Subotici, rekonstrukciji komunalne infrastrukture u Pančevu i rekonstrukciji Gradskog stadiona u Zrenjaninu – istakao je Mirović.

 

Pročitajte još: Nastavljaju se radovi na izgradnji pristana na Begeju, evo kako sad izgleda

 

On je dodao da su to četiri grada koja imaju dovoljno sopstvenih sredstava da ovaj posao mogu preuzeti na sebe. Mirović je istakao da u oblasti zdravstva neće biti nikakvih ušteda, kao i da se nije odustalo ni od jedne mere socijalne zaštite.

 

gradski stadion
Foto: Pokrajinska vlada

 

– Najviše su umanjena sredstva namenjena realizaciji investicija preko Uprave za kapitalna ulaganja Vojvodine u iznosu od 1,217 miliona dinara. Oni koji najviše troše pretrpeće i korekcije – istakao je predsednik Pokrajinske vlade.

 

Mirović je naglasio da će mikro i malim preduzećima preko Razvojnog Fonda Vojvodine biti usmerena kreditna linija pod veoma povoljniim uslovima.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM