Politika Vesti Zrenjanin

Imenovani novi čelnici jednog javnog preduzeća i dve ustanove kulture

proglašena vanredna situacija

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na današnjoj sednici imenovali nove vršioce dužnosti jednog javnog preduzeća i dve ustanove kulture.

 

Umesto Jovana Cvetića, na mesto vršioca dužnosti direktora Javnog preduzeća za urbanizam postavljen je Goran Kravarušić. Kravarušić je, inače, dosadašnji načelnik Odeljenja za privredu Gradske uprave.

 

PROČITAJTE JOŠ: Banjalučki ćevap: Šalteri sva tri objekta u gradu rade od ujutru do uveče

 

Za v.d. direktora Narodnog muzeja Zrenjanin postavljen je kustos u toj ustanovi Siniša Onjin.

 

Na mesto v.d. direktora Narodnog pozorišta “Toša Jovanović” postavljen je glumac dramskog ansambla te kuće Dejan Karlečik.

 

Zamenik gradonačelnika Zrenjanina Saša Santovac se zahvalio dosadašnjim direktorima na radu i, kako je ocenio, uspešnom funkcionisanju ustanova u uslovima otežanog poslovanja. Dodao je da od novih rukovodilaca očekuje da unaprede rad i podignu ga na još viši nivo u institucijama u kojima su već zaposleni i poznaju njihovo funkcionisanje.

 

– Znamo da to u aktuelnom trenutku i vremenu nije lako. Međutim, i pozorište i muzej su pokazali da mogu da rade i u otežanim uslovima. Što se tiče Javnog preduzeća za urbanizam, na mesto vršioca dužnosti direktora izabran je nekadašnji direktor Direkcije za izgradnju i uređenje grada, koji dobro poznaje tu oblast. To znači da su svuda izabrani ljudi koji su u struci – naglasio je Santovac.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Na sednici lokalnog parlamenta je saopšteno i da je zamenik sekretara Skupštine grada Nemanja Malinić podneo ostavku na tu funkciju. Takođe, odbornik Demokratske stranke Srbije Saša Savić obavestio je Skupštinu da napušta odborničku grupu te stranke i da će ubuduće nastupati kao samostalni odbornik.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM