Politika Vesti Zrenjanin

Građanski preokret: Direktor Zrenjaninske gimnazije da objasni suspenziju profesorke

zrenjaninska gimnazija

Građanski preokret iz Zrenjanina je pozvao danas direktora Zrenjaninske gimnazije Milana Radakovića da predoči javnosti sve detalje u vezi sa suspenzijom profesorke sociologije Senke Jankov.

 

„Javnost ima pravo da zna zbog čega je ugledna zrenjaninska profesorka udaljena s posla, ko je inicirao suspenziju i na koji način je sproveden postupak utvrđivanja njene navodne odgovornosti za kršenje zakona“, poručuje Građanski preokret.

 

PROČITAJTE JOŠ: Profesorka Zrenjaninske gimnazije Senka Jankov nakon protesta suspendovana sa posla

 

Prema do sada dostupnim informacijama, Senki Jankov se na teret stavlja kršenje člana 113. Zakona o osnovama sistema obrazovanja i vaspitanja, u kom se kaže da je „u ustanovi zabranjeno stranačko organizovanje i delovanje i korišćenje prostora ustanove u te svrhe“.

 

„S obzirom na to da javnosti nije poznato da se Senka Jankov bavi stranačkim radom, opravdana je sumnja da se radi o zloupotrebi zakona po narudžbi aktuelne vlasti, kako bi se zastrašili prosvetni radnici koji učestvuju u protestima građana protiv nasilja“, navode u Građanskom preokretu.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

U saopštenju se dodaje da vlast Srpske napredne stranke već dugo sve građane koji neguju kritičko razmišljanje i koriste ustavno pravo na slobodu govora, bez obzira da li su u pitanju novinari, članovi nevladinih organizacija, naučnici ili umetnici, tretira kao opoziciju, optužujući ih za rad protiv države.

 

„Opasno je po društvo ako je taj nakaradni način razmišljanja zavladao i među direktorima škola“, zaključuje Građanski preokret.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

3 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

  • Žena je pozvala decu srednje škole da dodje na skup protiv nasilja koji se dešava u školama, ali očigledno da su sendvičari naložili da bude suspendovana. Nažalost ne može biti direktor ako nije sendvičar

  • Član 113. ‘Ajde, molim te! Pa, ovde sve državno, kao i ucenjeni ljudi, služe za „stranačko delovanje“.