• Goran Kovačević (PSG): Voda ne može da bude u privatnom vlasništvu

    Pokret slobodnih građana (PSG) predstavio je večeras na tribini, organizovanoj u hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu, svoj ekonomski program.   Na tribini pod nazivom „Ekologija i ekonomija“, na kojoj je bilo reči o tome kako uskladiti zdravu životnu sredinu i jaku ekonomiju Srbije, govorili su predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, predsednik Odbora za ekonomiju PSG […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Goran Kovačević (PSG): Voda ne može da bude u privatnom vlasništvu

    Pokret slobodnih građana (PSG) predstavio je večeras na tribini, organizovanoj u hotelu „Vojvodina“ u Zrenjaninu, svoj ekonomski program.

     

    Na tribini pod nazivom „Ekologija i ekonomija“, na kojoj je bilo reči o tome kako uskladiti zdravu životnu sredinu i jaku ekonomiju Srbije, govorili su predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović, predsednik Odbora za ekonomiju PSG i vlasnik kompanije „Gomex“ Goran Kovačević, predsednica Vojvođanskog odbora PSG Ana Oreg i predsednik Političkog saveta Pokreta slobodnih građana Zoran Hamović.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Odbornici Skupštine grada usvojili predlog budžeta za iduću godinu

     

    Pavle Grbović je kazao da su ekološki problemi u Zrenjaninu aktuelni duže nego što on ima godina.

     

    – Već dugo slušamo da građani moraju da biraju da li žele da finansijski bolje žive, ali u blatu i smeću. Mi ne želimo da pristanemo na takvu vrstu života. Želimo da predstavimo model koji će pomiriti te dve stvari – i bolji ekonomski život i zdraviju okolinu – kazao je Grbović.

     

    pokret slobodnih građana

     

    Kovačević: Ovaj model ekonomskog razvoja nije održiv

     

    Goran Kovačević je naglasio da ne veruje da je model ekonomskog razvoja koji primenjuje ova vlast održiv, jer je, kako je rekao, zasnovan isključivo na stranim investicijama.

     

    – Mislim da će u jednom trenutku doći do lomova. Samo domaći sektor donosi stabilan i dugoročan razvoj – dodao je Kovačević.

     

    Govoreći o najvećem problemu koji tišti Zrenjanince, a to je pitanje zdrave pijaće vode, on je istakao da nije protiv privatizacije i investicija, ali da voda ili, recimo, odnošenje smeća, ne mogu biti poslovi u privatnom vlasništvu.

     

    – Pitanje zdrave vode nije ekonomsko pitanje – rekao je Kovačević.

     

    Ana Oreg je govorila o drugom pitanju koje zaokuplja pažnju Zrenjaninaca, a to je kineska kompanija „Linglong“. Kako je rekla, PSG nema problem sa „Linglongom“, ali ima problem sa tim da li će država sprovoditi kontrolu poštovanja ekoloških standarda onako kako treba i kako je propisano zakonom.

     

    – Naši zakoni su dobri, ali je pitanje da li se poštuju. Što se tiče ekologije i zdravlja ljudi, to ne može da bude nikakva tajna. Ti uslovi moraju biti transparentni. Glavni ekološki problem je u nepoverenju prema našim institucijama – zaključila je Oreg.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Zoran Hamović, inače vlasnik izdavačke kuće „Klio“, poručio je da je za Pokret slobodnih građana najbitnije stvaranje poverenja u politiku, a ne isključivo u PSG.

     

    – Politika je donošenje odluka, uz koje ide i odgovornost – dodao je Hamović.

     

    pokret slobodnih građana

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika