Politika Vesti Zrenjanin

Odbornici Skupštine grada usvojili predlog budžeta za iduću godinu

gradonačelnik simo salapura
Foto: Grad Zrenjanin

Odbornici Skupštine grada Zrenjanina su na današnjoj sednici usvojili Predlog Odluke o budžetu za narednu godinu. Gradski budžet je projektovan na gotovo 6,4 milijarde dinara. To je za čak 44 odsto više u poređenju sa projekcijom ovogodišnjeg budžeta.

 

Gradonačelnik Simo Salapura je ocenio da je budžet realan, imajući u vidu da konstantno rastu prihodi od poreza na zarade i sredstva koja stižu od Republike i Pokrajine. Salapura je dodao da je u razvojnoj komponenti 20 odsto sredstava opredeljeno za investicije, koje se tiču izrade projektno – tehničke dokumentacije, planova detaljne regulacije, kao i regulisanja, izgradnje i rekonstrukcije saobraćajnica.

 

PROČITAJTE JOŠ: “Sportski objekti” planiraju zamenu dotrajalog cevovoda na bazenu

 

– Značajna sredstva opredeljena su i za infrastrukturno opremanje industrijskih lokacija, kao i za izgradnju kanalizacije i bušenje bunara u selima – dodao je zrenjaninski gradonačelnik.

 

Kako je naveo, Grad Zrenjanin je ove godine dobio 448 miliona za infarstrukturno opremanje industrijske zone. Očekuje se i da do kraja decembra dobije 510 miliona dinara za zamenu vodovodnih cevi na teritorijama četiri gradske mesne zajednice, kao i za izgradnju merno – regulacionih uređaja, koji će meriti utrošak vode.

 

Prema njegovim rečima, prilikom planiranja budžeta za iduću godinu vodilo se računa i o socijalnoj komponenti.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Planirali smo, između ostalog, sredstva za lečenje bolesne dece, kao i za pomoć humanitarnim organizacijama – istakao je gradonačelnik Simo Salapura.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

Dodaj komentar

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.