• Glasanje u Zrenjaninu: Biračko pravo ima 100.342 punoletnih građana

    Parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji, ali i lokalni izbori u dva grada i jedanaest opština, biće održani u nedelju, 3. aprila.   Jedna od opština u kojoj će biti održani lokalni izbori je Sečanj. Tamo će građani birati između četiri izborne liste. U pitanju su vanredni lokalni izbori, koji su raspisani nakon što je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Glasanje u Zrenjaninu: Biračko pravo ima 100.342 punoletnih građana

    Parlamentarni i predsednički izbori u Srbiji, ali i lokalni izbori u dva grada i jedanaest opština, biće održani u nedelju, 3. aprila.

     

    Jedna od opština u kojoj će biti održani lokalni izbori je Sečanj. Tamo će građani birati između četiri izborne liste. U pitanju su vanredni lokalni izbori, koji su raspisani nakon što je dosadašnji predsednik opštine Predrag Rađenović podneo ostavku, a Skupština opštine raspuštena.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Sociolozi upozoravaju: Klizimo ka sve autoritarnijem društvu

     

    Zrenjaninci će glasati na parlamentarnim i predsedničkim izborima. Na izborima za poslanike u Narodnoj skupštini Republike Srbije učestvuje 19 izbornih lista. Na izborima za predsednika Srbije građani će birati između osam kandidata.

     

    Građani s pravom glasa dobiće na biračkom mestu dva glasačka listića – sive boje, za parlamentarne izbore, na kom zaokružuju broj ispred jedne od 19 izbornih lista, i plave boje, za predsedničke izbore, s imenima osam kandidata, od kojih se zaokružuje broj ispred jednog od njih.

     

    Birački spisak zaključen je 18. marta, u ponoć. Na osnovu njega, na teritoriji Grada Zrenjanina pravo glasa ima 100.342 punoletnih građana.

     

    Kao i do sada, u Zrenjaninu se glasa na 70 biračkih mesta, koja se u nedelju otvaraju u 7 i zatvaraju u 20 časova.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Svi građani upisani u birački spisak sa teritorije Grada Zrenjanina dobili su obaveštenje o održavanju izbora i svom glasačkom mestu. Na glasanje, međutim, mogu izaći i ako nisu dobili obaveštenje, uz obavezan dokument kojim se potvrđuje identitet i koji sadrži fotografiju, kao što su lična karta ili pasoš“, saopštila je Gradska uprava Zrenjanin.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika