Politika Vesti Zrenjanin

Dosta je bilo: Izmišljene optužbe da sarađujemo sa vlašću

dosta je bilo

Reagujući na tvrdnje Pokreta ujedinjenih fantoma i Stranke slobode i pravde da sarađuje sa vlašću, Pokret Dosta je bilo (DJB) odlučno je odbacio takve optužbe.

 

Podsetimo, PUF i SSP tvrde da iza protesta „Zrenjanin je žedan“, u kojem učestvuju i članovi Dosta je bilo, stoji vlast i da on služi isključivo kao „izduvni ventil“ za nagomilano nezadovoljstvo građana, kao i da je bez ozbiljnog cilja i strategije.

 

PROČITAJTE JOŠ: Stranka slobode i pravde: Naši članovi više neće učestvovati u protestu

 

U saopštenju dostavljenom redakciji portala zrenjaninski.com, Gradski odbor Dosta je bilo navodi da su, od kako postoji ovaj pokret, u njegovom fokusu postupci vlasti jer im je cilj društvo u kojem se lepo i radо živi. Kako navode u DJB, nikada im u fokusu nisu bile opozicione i nevladine organizijacije jer ih oni ne smatraju neprijateljima, čak i kada se sa njima ne slažu.

 

„Od samog početka smo na meti vlasti. Ovo potpuno razumemo. Povremeno smo i na meti opozicije i nekih nevladinih organizacija. Ovo nam je u početku bilo čudno ali smo se bolje upoznali. Politika stalnih sukoba odgovara vlasti jer tako opoziciju može da prikaže kao nerazumnu. Napade trpimo zbog borbe za prevlast i sujete na republičkom nivou od takozvane „bojkot opozicije“, koja insistira na jalovoj politici sukoba po svaku cenu. Mi smo opozicija SNS-u. Nismo opozicija Srbiji“, navodi se u saopštenju Gradskog odbora Dosta je bilo.

 

Na lokalu je situacija još složenija

 

Na lokalu je, dodaje se u saopštenju, situacija malo složenija. Tu postoji civilni sektor, nevladine organizacije kojima je borba za čistu vodu i zdravu životnu sredinu biznis. Kroz nju se oni bore i za monopol u toj borbi.

 

„DJB se za čistu pijaću vodu u Zrenjaninu bori od samog nastanka. Svojevremeno smo oformili neformalno građansko udruženje „Zajedno za vodu“ jer smo naivno smatrali da ćemo sinergijom svih učesnika u toj borbi biti efikasniji. Umesto toga, udruženje je uglavnom služilo za samopromociju onih koji o problemu vode nisu znali ništa“, poručuju iz DJB.

 

Nakon aktivnog učešća u organizovanju protesta „Zrenjanin je žedan“ i davanja podrške udruženju građana ZRAK, Dosta je bilo se našao na udaru pojedinih opozicionih partija i udruženja.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Doživljavamo sinhronizovane napade od Građanskog preokreta i njihovih satelita PUF i SSP u vidu izmišljenih optužbi da sarađujemo sa vlašću. Građanski preokret nema našu podršku jer smatramo da u svojoj borbi nisu iskreni. Njihove aktivnosti svedene su na medijski ispraćene performanse kojima pravdaju novac koji je u njih uložen. Pošto se borimo za istu stvar, razlog za napade može biti ili bolesna sujeta ili strah da će neko u toj borbi za zrenjaninsku pitku vodu biti uspešniji“, zaključuje se u saopštenju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

1 Comment

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • Подршка протесту! Хоће ли успети? Истина је ћерка времена.

  # 1 Захтеве искристалисати. Учешће у транспарентном одлучивању о одрживом техничком решењу је темељ. Решења постоје.

  # 2 „Култура сећања: ко не памти поново прoживљава.“ Цитат из званичног документа:
  „Концепт регионалног водоводног система Дубовац-Зрењанин-Кикинда:
  • Захватање подземне воде са подручја Ковин-Дубовац,
  • Након прераде вода се дистрибуира ка општинским центрима.
  За овакав концепт разматрано је више варијанти… до 2030. године.“
  Извор: https://www.jcerni.rs/wp-content/uploads/2018/12/godisnjak_06_sr.pdf

sinovoz