• Stranka slobode i pravde: Naši članovi više neće učestvovati u protestu

    Stranka slobode i pravde (SSP) u Zrenjaninu je saopštila danas da njeni članovi više neće učestvovati u protestu „Zrenjanin je žedan“, koji organizuje „Zrenjaninska akcija“.   U saopštenju za javnost se navodi da je početna ideja protesta bila dobra, ali da se akcija vremenom pokazala kao „izduvni ventil“ za nagomilano nezadovoljstvo građana, bez ozbiljnog cilja […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Stranka slobode i pravde: Naši članovi više neće učestvovati u protestu

    Stranka slobode i pravde (SSP) u Zrenjaninu je saopštila danas da njeni članovi više neće učestvovati u protestu „Zrenjanin je žedan“, koji organizuje „Zrenjaninska akcija“.

     

    U saopštenju za javnost se navodi da je početna ideja protesta bila dobra, ali da se akcija vremenom pokazala kao „izduvni ventil“ za nagomilano nezadovoljstvo građana, bez ozbiljnog cilja i strategije. To može da koristi samo vladajućem režimu, dodaje se u saopštenju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Ko i zbog čega “muti vodu”: Jedni protestuju, drugi sumnjaju u njih

     

    „To što organizatori akcije punih mesec dana ni u jednoj prilici nisu kritički spomenuli vladajuću Srpsku naprednu stranku, koja već devet godina odlučuje o svemu i u državi i u Zrenjaninu, pokazuje da su tačne tvrdnje o povezanosti ključnih ljudi takozvane „Zrenjaninske akcije“ s gradskim čelnicima“, poručuje SSP.

     

    Stranka slobode i pravde smatra da je prvi i osnovni uslov za rešavanje bilo kog problema, a pogotovo tako velikog kao što je vodosnabdevanje Zrenjanina, „smena korumpirane i nesposobne vlasti“.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    „Oni koji su veliki zrenjaninski problem napravili još većim, trošeći godine i milione na lažna obećanja, ne treba više da dobiju ni jednu jedinu priliku da odlučuju o bilo čemu“, navodi se u saopštenju.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. „Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Zrenjaninu Zoran Sandić smatra da je regionalni vodovod za ceo srednji Banat, sa izvorišta pored Dunava, jedino dugoročno i održivo rešenje za dugogodišnji problem koji Zrenjaninci imaju sa kvalitetom vode iz gradskog vodovoda.

      Sandić je podsetio da je projekat regionalnog vodovoda započet još 2006. godine. U to vreme je tadašnja Vlada Republike Srbije za njegovu realizaciju izdvojila sredstva od 24 miliona evra. Međutim, nakon promene vlasti 2007. projekat je stopiran.“ Zrenjaninski, 06/08/2021.

      „Sledeća Koštuničina vlada obrazovana je 2007. godine, a činile su je DSS, DS, Nova Srbija i G17 plus. Potpredsednik je bio Božidar Đelić, a u Vladi je bilo još dvadesettroje ministara, među kojima četiri žene.“ RTS, 26. JUL 2012, 18:35

      Malo pogledajte istoriju problema vodosnabdevanja u Zrenjaninu. Institut “Jaroslav Černi” je 2006. godine izradio Studiju izvodljivosti izgradnje regionalnog vodovodnog sistema “Dubovac-Kikinda-Zrenjanin”.

      Kako kod se sada zvali. svi ste solirali sa nekim privatnicima. Glavno je pitanje za sve stranke je ko će kajmak da pokupi.

      1. Тако је – регионални водовод! То је одрживо и неминовно решење за здраву воду. Вода је темељни, базни случај, приоритет 1. реда. Шампиони смо у задуживању а воду нисмо решили.

        Учешће у одлучивању о коначном техничком решењу мора бити основни захтев. Стручњаци знају шта би требало и потребна им је подршка становништва.

        Интересне групе које блокирају решење, очигледно, немају намеру да мењају било шта. Инсистирање на поделама није решење, такође. Јасна идеја и технички план су решење.

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]