Politika Vesti Zrenjanin

Stranka slobode i pravde: Naši članovi više neće učestvovati u protestu

stranka slobode i pravde

Stranka slobode i pravde (SSP) u Zrenjaninu je saopštila danas da njeni članovi više neće učestvovati u protestu „Zrenjanin je žedan“, koji organizuje „Zrenjaninska akcija“.

 

U saopštenju za javnost se navodi da je početna ideja protesta bila dobra, ali da se akcija vremenom pokazala kao „izduvni ventil“ za nagomilano nezadovoljstvo građana, bez ozbiljnog cilja i strategije. To može da koristi samo vladajućem režimu, dodaje se u saopštenju.

 

PROČITAJTE JOŠ: Ko i zbog čega “muti vodu”: Jedni protestuju, drugi sumnjaju u njih

 

„To što organizatori akcije punih mesec dana ni u jednoj prilici nisu kritički spomenuli vladajuću Srpsku naprednu stranku, koja već devet godina odlučuje o svemu i u državi i u Zrenjaninu, pokazuje da su tačne tvrdnje o povezanosti ključnih ljudi takozvane „Zrenjaninske akcije“ s gradskim čelnicima“, poručuje SSP.

 

Stranka slobode i pravde smatra da je prvi i osnovni uslov za rešavanje bilo kog problema, a pogotovo tako velikog kao što je vodosnabdevanje Zrenjanina, „smena korumpirane i nesposobne vlasti“.

 

Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

„Oni koji su veliki zrenjaninski problem napravili još većim, trošeći godine i milione na lažna obećanja, ne treba više da dobiju ni jednu jedinu priliku da odlučuju o bilo čemu“, navodi se u saopštenju.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak

2 Comments

Klikni da bi ostavio komentar

Ово веб место користи Акисмет како би смањило непожељне. Сазнајте како се ваши коментари обрађују.

 • „Predsednik Gradskog odbora Demokratske stranke Srbije u Zrenjaninu Zoran Sandić smatra da je regionalni vodovod za ceo srednji Banat, sa izvorišta pored Dunava, jedino dugoročno i održivo rešenje za dugogodišnji problem koji Zrenjaninci imaju sa kvalitetom vode iz gradskog vodovoda.

  Sandić je podsetio da je projekat regionalnog vodovoda započet još 2006. godine. U to vreme je tadašnja Vlada Republike Srbije za njegovu realizaciju izdvojila sredstva od 24 miliona evra. Međutim, nakon promene vlasti 2007. projekat je stopiran.“ Zrenjaninski, 06/08/2021.

  „Sledeća Koštuničina vlada obrazovana je 2007. godine, a činile su je DSS, DS, Nova Srbija i G17 plus. Potpredsednik je bio Božidar Đelić, a u Vladi je bilo još dvadesettroje ministara, među kojima četiri žene.“ RTS, 26. JUL 2012, 18:35

  Malo pogledajte istoriju problema vodosnabdevanja u Zrenjaninu. Institut “Jaroslav Černi” je 2006. godine izradio Studiju izvodljivosti izgradnje regionalnog vodovodnog sistema “Dubovac-Kikinda-Zrenjanin”.

  Kako kod se sada zvali. svi ste solirali sa nekim privatnicima. Glavno je pitanje za sve stranke je ko će kajmak da pokupi.

  • Тако је – регионални водовод! То је одрживо и неминовно решење за здраву воду. Вода је темељни, базни случај, приоритет 1. реда. Шампиони смо у задуживању а воду нисмо решили.

   Учешће у одлучивању о коначном техничком решењу мора бити основни захтев. Стручњаци знају шта би требало и потребна им је подршка становништва.

   Интересне групе које блокирају решење, очигледно, немају намеру да мењају било шта. Инсистирање на поделама није решење, такође. Јасна идеја и технички план су решење.

sinovoz