• Desetoro poslanika iz našeg regiona u novom sazivu Skupštine Vojvodine

    Pokrajinska izborna komisija donela je odluku o dodeli poslaničkih mandata za Skupštinu Vojvodine. Evo ko će u Pokrajini predstavljati građane srednjeg Banata.   Izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, na osnovu izbornog rezultata, dodeljeno je 76 mandata. Među budućim odbornicima su i Stojanka Lekić, diplomirani ekonomista iz Zrenjanina, rođena 1960. godine, koja je […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Desetoro poslanika iz našeg regiona u novom sazivu Skupštine Vojvodine

    Pokrajinska izborna komisija donela je odluku o dodeli poslaničkih mandata za Skupštinu Vojvodine. Evo ko će u Pokrajini predstavljati građane srednjeg Banata.

     

    Izbornoj listi „Aleksandar Vučić – Za našu decu“, na osnovu izbornog rezultata, dodeljeno je 76 mandata. Među budućim odbornicima su i Stojanka Lekić, diplomirani ekonomista iz Zrenjanina, rođena 1960. godine, koja je bila na broju 13 naprednjačke liste, a koji za nju nije bio ni malo baksuzan. Sledeći iz srednjeg Banata na ovoj listi je četrdesetogodišnji Dejan Panić iz Nove Crnje, diplomirani inženjer menadžmenta, koji je bio 25. na listi. Aleksandar Farkaš iz Zrenjanina, tehničar drumskog saobraćaja, rođen 1976. godine, dobio je mandat kao 41. listi SNS. Sledeći je Matija Kovač, diplomirani inženjer tehnologije iz Novog Bečeja, rođen 1980. godine. Master inženjer menadžmenta iz Zrenjanina Darko Bađok, rođen 1972. godine, mandat je zaslužio kao 63. na listi, a Danica Stričević, profesorica srpskog jezika i književnosti iz Nove Crnje, rođena 1966. godine, kao 72.

     

    Pročitajte još: U Skupštini Srbije biće petoro narodnih poslanika iz srednjeg Banata

     

    Izbornoj listi „Ivica Dačić – Socijalistička partija Srbije (SPS), Jedinstvena Srbija (JS) – Dragan Marković Palma“ pripalo je 13 mandata. Željka Milošević, diplomirani ekonomista iz Zrenjanina, rođena 1970. godine, mandat je dobila kao peta sa te liste. Željko Malušić, privrednik iz Zrenjanina, rođen 1963. godine, drugi je predstavnik Zrenjanina i ujedno srednjeg Banata sa liste čiju okosnicu čine socijalisti.

     

    „Vojvođanski front – Ujedinjeni za demokratsku Srbiju (Liga socijaldemokrata Vojvodine, Zajedno za Vojvodinu, Vojvođanska partija, Demokratski savez Hrvata u Vojvodini, Crnogorska partija, Demokratski blok)“ osvojio je šest mandata. Dejan Čapo, rođen 1978. godine, magistar nauka industrijskog menadžmenta, i Nataša Lalić, rođena 1983, inače diplomirani inženjer zaštite životne sredine, oboje iz Zrenjanina, ući će u poslaničke klupe kao treći, odnosno četvrta sa te liste.

     

    Na četiri preostale liste niko iz Srednjobanatskog okruga

     

    Izbornoj listi „Vajdasági Magyar Szövetség – Pásztor István – Savez vojvođanskih Mađara – Ištvan Pastor“ pripalo je 11 mandata. Međutim, u pokrajinskom parlamentu neće se naći nijedan poslanik iz srednjeg Banata. Ako je za utehu, ova stranka u pokrajinskom parlamentu neće imati ni jednog poslanika ni iz daleko većeg Novog Sada.

     

    Među četiri poslanika koji su izabrani na listi Srpske radikalne stranke nema nikoga iz srednjeg Banata.

     

    Ni sa izborne liste „Za Kraljevinu Srbiju – Za Srpsko Vojvodstvo (Pokret obnove Kraljevine Srbije, Monarhistički front) – Žika Gojković“, kojoj pripada pet mandata, neće biti poslanika iz srednjeg Banata. Isti je slučaj i sa pokretom „Metla 2020“, koji je, takođe, osvojio pet mandata.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Politika

    Ana Brnabić: Lokalni izbori biće održani 2. juna

    Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić kazala je da je prihvaćen zahtev opozicije grupisane oko koalicija Srbija protiv nasilja i NADA i doneta odluka da svi lokalni izbori planirani u julu i […]