• Zvanično otvorena 25. međunarodna likovna kolonija u Novom Bečeju

    Međunarodna likovna kolonija „Tiska akademija akvarela“, 25. po redu, svečano je otvorena juče u Domu kulture u Novom Bečeju. Koloniju je otvorila pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.   Ona je čestitala domaćinima na istrajnosti i kontinuitetu sprovođenja ideje započete davne 1995. godine. Ta ideja se vremenom pretvorila […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zvanično otvorena 25. međunarodna likovna kolonija u Novom Bečeju

    Međunarodna likovna kolonija „Tiska akademija akvarela“, 25. po redu, svečano je otvorena juče u Domu kulture u Novom Bečeju. Koloniju je otvorila pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

     

    Ona je čestitala domaćinima na istrajnosti i kontinuitetu sprovođenja ideje započete davne 1995. godine. Ta ideja se vremenom pretvorila u međunarodnu manifestaciju, odnosno svojevrsnu akademiju akvarela.

     

    – Uprkos pandemiji koronavirusa, umetnost ne prestaje. Nastavlja da živi u našim ustanovama, na drugačiji i prilagođen način, i tako i nadalje obogaćuje našu kulturnu baštinu – kazala je Milošević.

     

    Prisutnima su se obratitili i predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović, predsednik Umetničkog saveta „Tiske akademije akvarela“, slikar Aleksandar Saša Bogdanović, i direktor Doma kulture Novica Blažin.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Na današnji dan je rođen slavni srpski pisac i slikar Đura Jakšić

     

    Ovogodišnja međunarodna likovna kolonija organizuje se u specifičnim uslovima, zbog pandemije virusa kovid 19, pa će samo tri slikara raditi u Domu kulture, dok će drugi završene radove poslati ovoj ustanovi.

     

    Finasijsku podršku koloniji pružili su lokalna samouprava i pokrajinski sekretarijat.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura