Kultura Vesti Zrenjanin

Zvanično otvorena 25. međunarodna likovna kolonija u Novom Bečeju

međunarodna likovna kolonija u novom bečeju

Međunarodna likovna kolonija „Tiska akademija akvarela“, 25. po redu, svečano je otvorena juče u Domu kulture u Novom Bečeju. Koloniju je otvorila pokrajinska sekretarka za kulturu, javno informisanje i odnose s verskim zajednicama Dragana Milošević.

 

Ona je čestitala domaćinima na istrajnosti i kontinuitetu sprovođenja ideje započete davne 1995. godine. Ta ideja se vremenom pretvorila u međunarodnu manifestaciju, odnosno svojevrsnu akademiju akvarela.

 

– Uprkos pandemiji koronavirusa, umetnost ne prestaje. Nastavlja da živi u našim ustanovama, na drugačiji i prilagođen način, i tako i nadalje obogaćuje našu kulturnu baštinu – kazala je Milošević.

 

Prisutnima su se obratitili i predsednik opštine Novi Bečej Saša Maksimović, predsednik Umetničkog saveta “Tiske akademije akvarela”, slikar Aleksandar Saša Bogdanović, i direktor Doma kulture Novica Blažin.

 

PROČITAJTE JOŠ: Na današnji dan je rođen slavni srpski pisac i slikar Đura Jakšić

 

Ovogodišnja međunarodna likovna kolonija organizuje se u specifičnim uslovima, zbog pandemije virusa kovid 19, pa će samo tri slikara raditi u Domu kulture, dok će drugi završene radove poslati ovoj ustanovi.

 

Finasijsku podršku koloniji pružili su lokalna samouprava i pokrajinski sekretarijat.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM