• ZREPOK podržao organizaciju manifestacije „Banatski dani teku“

    Narodni muzej u Zrenjaninu sredinom avgusta organizuje manifestaciju pod nazivom „Banatski dani teku“. Cilj manifestacije je da se javnosti predstavi i promoviše kulturno nasleđe i elementi multikulturalne sredine kakva je naša.   U muzejskom Atrijumu, u okviru tri dana, učesnici programa će predstaviti sopstveno nematerijalno kulturno nasleđe preko tradicionalne izvođačke umetnosti, zatim tradicionalnih umeća, veština […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    ZREPOK podržao organizaciju manifestacije „Banatski dani teku“

    Narodni muzej u Zrenjaninu sredinom avgusta organizuje manifestaciju pod nazivom „Banatski dani teku“. Cilj manifestacije je da se javnosti predstavi i promoviše kulturno nasleđe i elementi multikulturalne sredine kakva je naša.

     

    U muzejskom Atrijumu, u okviru tri dana, učesnici programa će predstaviti sopstveno nematerijalno kulturno nasleđe preko tradicionalne izvođačke umetnosti, zatim tradicionalnih umeća, veština i zanata i, na kraju, preko tradicionalne banatske kuhinje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Matejski brod se nalazi u našem regionu i od velikog je značaja

     

    Učesnici programa su većinski narodi koji naseljavaju Banat – Srbi, Rumuni, Slovaci i Mađari. Sam program će se odvijati od 12. do 14. avgusta.

     

    ZREPOK je finansijskom donacijom od 40.000 dinara podržao organizaciju ove manifestacije zato što, kako se navodi u saopštenju, izuzetno poštuje rad Narodnog muzeja Zrenjanin i što uviđa značaj ovog projekta koji se, pre svega, ogleda u širenju svesti o osobenostima kultura koje egzistiraju u Banatu.

     

    „Sam projekat slavi autentičnosti naroda koji naseljavaju naš kraj. Takođe, šalje i važnu poruku o zajedništvu kao najvećem bogatstvu lokalne sredine“, naveo je Zrenjaninski poslovni krug.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ugovor o donaciji potpisali su Dragan Vidaković, ispred ZREPOK-a, i Danilo Radojević, u ime Narodnog muzeja Zrenjanin.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura