• Zrenjaninska slikarka Andrea Ivanović Jakšić imala prvu samostalnu izložbu u Beču

    U bečkoj galeriji DIT, u organizaciji galerije „Rima“, održana je izložba radova zrenjaninske slikarke Andree Ivanović Jakšić.   Andrea Ivanović Jakšić je na prvom samostalnom predstavljanju u Beču izložila radove iz prošle i ove godine, ciklus objekata – crteža „Kratak život“, kao i rad velikih dimenzija pod nazivom „Život“.   PROČITAJTE JOŠ: Prva nagrada za […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninska slikarka Andrea Ivanović Jakšić imala prvu samostalnu izložbu u Beču

    U bečkoj galeriji DIT, u organizaciji galerije „Rima“, održana je izložba radova zrenjaninske slikarke Andree Ivanović Jakšić.

     

    Andrea Ivanović Jakšić je na prvom samostalnom predstavljanju u Beču izložila radove iz prošle i ove godine, ciklus objekata – crteža „Kratak život“, kao i rad velikih dimenzija pod nazivom „Život“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Prva nagrada za Omladinski mešoviti hor iz Zrenjanina na republičkom takmičenju

     

    Izloženi radovi nastali su, stoji u katalogu, kroz složeni proces upotrebe prirodnih materijala. Njih umetnica oblikuje služeći se paljenjem, brušenjem, rezanjem, bušenjem. To su slike – objekti sačinjeni od grube papirne kaše kuvane u lepku, vosku, osušene i obrađivane.

     

     

    Ovo je prva samostalna izložba Andree Ivanović Jakšić u Beču.

     

    – Jako sam se obradovala pozivu da bečkoj publici predstavim svoje stvaralaštvo. Veliki je korak izaći van svojih granica, van granica svoje zemlje, osetiti kako diše bečka umetnička scena i biti rame uz rame sa vodećim umetnicima koji su izlagali ili će izlagati u ovom prostoru – rekla je za portal zrenjaninski.com Andrea Ivanović Jakšić.

     

    Andrea Ivanović Jakšić rođena je 1979. godine u Slavonskom Brodu. Diplomirala je 2005. godine na Akademiji umetnosti u Novom Sadu, slikarski odsek, u klasi profesora Milana Blanuše. U svom radu se bavi različitim medijima i formama vizuelnog izražavanja. Njeno celokupno stvaralaštvo duboko je utemeljeno u ličnoj životnoj filozofiji koja se značajnim delom oslanja na Heraklitove ontološke i kosmološke ideje, poput one o promeni kao jedinoj zakonitosti u prirodi, o sukobu i harmoniji suprotnosti, o čoveku i prirodi kao Jednom.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Beogradsko – kragujevačka galerija „Rima“, u kojoj su izloženi radovi Andree Ivanović Jakšić, već nekoliko godina je prisutna na umetničkoj sceni Beča.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura