• Prva nagrada za Omladinski mešoviti hor iz Zrenjanina na republičkom takmičenju

    Omladinski mešoviti hor Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina nastupio je u nedelju na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije. Zrenjaninci su osvojili prvu nagradu u svojoj kategoriji.   – Izuzetno sam srećna što je hor naše škole nastupio na ovom takmičenju najvišeg republičkog ranga, pred međunarodnim žirijem. Zbog svima poznatih razloga, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Prva nagrada za Omladinski mešoviti hor iz Zrenjanina na republičkom takmičenju

    Omladinski mešoviti hor Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina nastupio je u nedelju na Republičkom takmičenju učenika muzičkih i baletskih škola Srbije. Zrenjaninci su osvojili prvu nagradu u svojoj kategoriji.

     

    – Izuzetno sam srećna što je hor naše škole nastupio na ovom takmičenju najvišeg republičkog ranga, pred međunarodnim žirijem. Zbog svima poznatih razloga, takmičenje se pet godina nije održavalo, te smo moje kolege iz drugih škola i ja praktično počeli iz početka. S obzirom na to da ova generacija učenika nikada nije nastupala na takmičenju, prezadovoljna sam našim nastupom, njihovim trudom i zalaganjem i, naravno, osvojenom nagradom – izjavila je dirigentkinja hora Zorica Kozlovački.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Biblioteka ponovo otvorena i subotom, rekonstrukcija Pozajmnog odeljenja još traje

     

    Na takmičenju je nastupilo 14 horova muzičkih škola, koji su takođe osvojili vredne nagrade.

     

    – Omladinski mešoviti hor iz Zrenjanina ima dugu i uspešnu tradiciju takmičenja i vrednu kolekciju od preko 50 osvojenih nagrada u zemlji i inostranstvu. Na ovom takmičenju smo nastupili u kategoriji 2C – kamerni horovi sa stilski raznovrsnim programom. Imali smo i izvrsnog klavirskog saradnika, Vladimira Gabriela Lovasa, učenika četvrtog razreda naše srednje muzičke škole – istakla je Kozlovački i zahvalila se profesoru Đorđu Miladinoviću, koji je išao u pratnji hora, na fotografijama i snimcima.

     

    omladinski mešoviti hor

     

    U planu još jedno takmičenje

     

    U planu je još jedno takmičenje sledećeg meseca, kao i nastupi na Horskom festivalu „Slobodan Bursać“ i koncertu škole. Stoga će publika imati priliku ponovo da ih čuje, ali i da članovi hora osvoje još neku vrednu nagradu.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    U horu su pevala 22 učenika Muzičke škole Zrenjanin. To su sopran: Blanka Hajnal, Vaskrsija Kovačević, Milica Stanisavljev, Helena Bibić, Vasilija Zorić, Anđela Bugar i Anastasija Pajić, alt: Ružica Sekulin, Isidora Prodanović, Anđela Ralbovski, Danica Momirov, Katarina Lungulov i Teodora Medić, tenor: Aleksandar Žegarac, Lazar Adamov, Nikola Stojković i Dario Mihaljević, i bas: Vladimir Gabriel Lovas, Luka Radin, Vladimir Aleksić, Vladan Kulinović i Vuk Simić.

     

    omladinski mešoviti hor

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura