Kultura Vesti Zrenjanin

Zrenjaninska promocija knjige “Rat i humor 1914 – 1918”

rat i humor

Promocija knjige “Rat i humor 1914 – 1918” održaće se u četvrtak, 24. septembra, u 18 časova, u Atrijumu Narodnog muzeja Zrenjanin.

 

Govoriće priređivač kataloga i autor projekta Vladimir Čeh, istoričar Milan Ristović i psiholog Prvoslav Plavšić. Po završetku promocije biće upriličeno autorsko vođenje kroz izložbu u Salonu Muzeja.

 

Na ovom „svečanom zatvaranju“ posetioci će poslednji put moći da se upišu u „Knjigu utisaka” rukom, tastaturom ili „selfi snimkom” na izabranu antiratnu razglednicu. Jednim „klikom” na TV ekranu osetljivom na dodir, moći će da je pošalju direktno sa kompjutera u željeno poštanske sanduče, odštampanu na kartonu sa nalepljenom prigodnom markom koju je povodom izložbe izdala “Pošta Srbije”.

 

Ulaz je slobodan. Broj mesta je ograničen, a posetioci su u obavezi da nose maske.

 

PROČITAJTE JOŠ: Knjiga za vikend: Roman “Burna vremena” otkriva kako laž menja istoriju

 

Izložba „Rat i humor: 1914–1918“ prikazuje, a istoimena knjiga analizira, kako je humor u Velikom ratu korišćen u časopisima (sa cenzurom), u vojničkim, „rovovskim“ novinama (bez nje), kako je viđen na tada važnom mediju – razglednicama, i konačno, kako ga je država koristila u komunikaciji sa populacijom na plakatima.

 

Tema „Rat i humor“ posmatrana je u knjizi iz tri ugla: propagandnog, istorijskog i psihološkog, uz obilje komentara, informacija i ilustracija sa izložbe.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM