Kultura Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci učestvovali u veličanstvenom izvođenju himne “Bože pravde”

himna bože pravde
Foto: Printscreen

Mnogo ljudi širokog srca uključilo se na razne načine u borbu protiv korona virusa, pa tako i muzičari, članovi Vojvođanskog simfonijskog orkestra, među njima i naši Zrenjaninci.

 

Ako ne mogu da se okupe i stupe pred publiku direktno, mogu preko internet veze. Tako su razmišljali muzički entuzijasti Vojvođanskog simfonijskog orkestra, kojima je korona omela planove za dugo pripremani koncert u novosadskoj sinagogi 15. marta.

 

Dogovor je brzo pao, dohvatili su svoje instrumente, umrežili se i – nastao je veličanstveni video zapis izvođenja nacionalne himne Srbije „Bože pravde“.

 

Pročitajte još: Predstave JDP od danas online, prvi na programu „Hadersfild“

 

U poduhvatu su učestvovali i naši Zrenjaninci – Roman i Marin Bugar, Roni Beraha, Erne Švan, Jasmina Busarac i Nikola Milanov. A sve je tehnički obradio i opremio za objavu naš sugrađanin Đula Feldeši.

 

– Ovo je naš način podrške ljudima koji su na prvoj liniji odbrane od virusa i svim našim građanima, uz poruku “Ostani kod kuće”, i da izdržimo. A mi već spremamo nešto novo – kaže Roman Bugar za portal zrenjaninski.com.

 

Poslušajte kako zvuči himna “Bože pravde” u njihovoj izvedbi.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM