Kultura Vesti Zrenjanin

Zrenjaninci nastupili na Omladinskom horskom festivalu (Video)

zrenjaninci na omladinskom horskom festivalu

Horski pevači omladinci iz Zrenjanina su, na poziv Srpske horske asocijacije, učestvovali na trećem Omladinskom horskom festivalu koji je održan u Novom Sadu.

 

Zbog trenutne epidemiološke situacije i važećih preporuka, festival je bio koncipiran kao horska radionica sa smanjenim brojem učesnika. Naš grad je predstavljalo 14 pevača.

 

U horskoj radionici učestvovali su omladinci, pevači iz Negotina, Aleksinca, Zrenjanina, Novog Sada i Sremske Mitrovice. Sa njima su radili dirigenti Tamara Petijević, Ana Kovačić i Maja Drinčić iz Novog Sada, Ružica Rajković iz Negotina, Milja Milovanović iz Aleksinca, Jovanka Ivanić iz Sremske Mitrovice i Zorica Kozlovački iz Zrenjanina.

 

zrenjaninci na omladinskom horskom festivalu

 

Festival je završen koncertom na kojem je izvedeno desetak kompozicija koje su pevači obrađivali na zajedničkim probama u akustičnom prostoru novosadske Sinagoge. Koncert, održan bez prisustva publike, snimljen je u okviru manifestacije “Noć hramova”.

 

PROČITAJTE JOŠ: “Muzeji za 10” i Evropska noć muzeja naredne nedelje u Zrenjaninu

 

– Zbog trenutne situacije, horska radionica na trećem Omladinskom horskom festivalu je održana uz sve mere predostrožnosti. Zrenjaninski omladinci su svojim trudom i zalaganjem dostojno reprezentovali “grad horova”. Izvođenjem Betovenove “Ode radosti”, sa gudačkim orkestrom Muzičke škole “Isidor Bajić”, obeležili smo i veliku godišnjicu, 250 godina od rođenja velikog kompozitora – kaže dirigentkinja iz Zrenjanina Zorica Kozlovački.

 

Ovaj festival, dodaje ona, poslužiće kao osnova za osnivanje Nacionalnog omladinskog hora koji se planira za sledeću godinu u organizaciji Srpske horske asocijacije.

 

Kozlovački se, takođe, zahvalila Gradu Zrenjaninu, koji je pružio podršku u realizaciji ovog projekta.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM