Kultura Vesti Zrenjanin

“Muzeji za 10” i Evropska noć muzeja naredne nedelje u Zrenjaninu

muzeji za 10
Foto: Zoran Bogaroški

Manifestacija „Muzeji za 10“ održaće se ove godine u periodu od 9. do 15. novembra. Evropska noć muzeja biće obeležena u subotu, 14. novembra.

 

Program Narodnog muzeja Zrenjanin će tokom manifestacije sadržati pet izložbi, zatim stalnu postavku, kao i projekciju filma „Ruža Šulman“. U salonu će biti postavljena aktuelna izložba „Smrt fašizmu“, kao i kamerna izložba „Tito plakat – štampana akcija“. U holu će biti dostupna izložba radova dečje radionice „Moj grad, lep kao slika“. U Malom salonu je postavljena izložba „Rekonstrukcija srednjovekovnog ratnika“, a na drugom spratu muzeja biće kamerna postavka „Upoznajte primate“.

 

PROČITAJTE JOŠ: Iz štampe izašla knjiga “Todor Manojlović i pozorište”

 

Stalna postavka takođe je otvorena za posetioce. Film „Ruža Šulman“ biće prikazan u Noći muzeja, u subotu, 14. novembra, u 19 časova.

 

Poziv publici da se uključi u aktivnosti

 

Kako bi se publika uključila u ove aktivnosti, organizatori manifestacije “Muzeji za 10” pokreću akciju „Predstavi svoj muzej”. Posetioci treba da u formi kratkog video klipa, od najviše tri minuta, predstave svoj omiljeni lokalni muzej. Klipove će i publika i organizatori postaviti na društvenim mrežama, a najkreativniji će biti nagrađeni. Posetioci prilikom postavljanja materijala treba da stave sledeće haštagove: #Muzejiza10, #ICOMSerbia, #muzejzr i #muzejzrenjanin.

 

Tokom trajanja manifestacije radno vreme Narodnog muzeja Zrenjanin biće uobičajeno. Izložbeni saloni će biti otvoreni 9 do 19.30 časova (sa pauzom od 13.30 do 14), a stalna postavka radiće od 8.30 do 19 časova. U sredu, 11. novembra, kada se obeležava Dan primirja, muzej neće raditi. U Noći muzeja, u subotu, 14. novembra, radno vreme je od 17 do 21 čas.

 

Ulaz je besplatan.

 

Evropska noć muzeja, inače, uz sadržaje u Narodnom muzeju, obuhvatiće i programe Savremene galerije, Narodnog pozorišta, Kulturnog centra, kao i udruženja “Veliko srce” u Lazarevu.

 

Programi su koncipirani u skladu sa obavezama i preporukama povodom aktuelne epidemiološke situacije. Broj posetilaca koji istovremeno mogu boraviti u prostoru je ograničen. Publika je u obavezi da nosi masku i održava međusobno rastojanje.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM