• Zrenjanin nije prošao, ovaj grad će biti prestonica kulture Srbije 2024. godine

    Ministarstvo kulture je saopštilo danas da je Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa „Prestonica kulture Srbije“ donela odluku da će nacionalna prestonica kulture 2024. godine biti Užice. Za ovu titulu konkurisao je i Grad Zrenjanin, ali njegova prijava nije prošla.   Radna grupa je ocenila da je prijava Užica dobro osmišljena i utemeljena na […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin nije prošao, ovaj grad će biti prestonica kulture Srbije 2024. godine

    Ministarstvo kulture je saopštilo danas da je Radna grupa za pripremu i sprovođenje programa „Prestonica kulture Srbije“ donela odluku da će nacionalna prestonica kulture 2024. godine biti Užice. Za ovu titulu konkurisao je i Grad Zrenjanin, ali njegova prijava nije prošla.

     

    Radna grupa je ocenila da je prijava Užica dobro osmišljena i utemeljena na lokalnim specifičnostima sredine, da je programski koncept sadržajan i jasan, a plan realizacije radno izvodljiv, kao i da inovativni pristup programu doprinosi razvoju kulturne ponude i kvalitetu kulturnog života zajednice.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Bogato agrarno nasleđe Banata biće predstavljeno na izložbi

     

    U obrazloženju je navedeno da su podnosioci posebno vodili računa o razvoju kulturnog identiteta Užica kroz podršku promociji kulturnih vrednosti tog kraja i negovanju kulturnog nasleđa i savremenog stvaralaštva.

     

    Na konkurs „Prestonica kulture Srbije“, koji je bio otvoren od 22. septembra do 24. oktobra, pristiglo je 12 prijava.

     

    „To pokazuje da su lokalne samouprave prepoznale značaj ovog projekta i njegov potencijal za razvoj kulturnih sadržaja i programa, kao i ekonomskog i ukupnog razvoja gradova i opština“, saopštilo je Ministarstvo kulture.

     

    Radna grupa veruje da će ovaj konkurs biti podsticaj za gradove i opštine da nastave da u narednom periodu razvijaju kulturne strategije i planiraju programe u skladu sa ciljevima ovog konkursa, a to je decentralizacija kulture i njeno postavljanje u centar života gradova.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Za prestonicu kulture Srbije 2023. godine izabran je grad Čačak.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 2

    1. KADA BUDETE IMALI „JAVNI“ WC, U CENTRU, I UREĐENE FASADE, PORED GRADSKE KUĆE I „VELIKOG“ SOKAKA, MOŽETE SE NEČEMU NADATI!!!
      OVAKO, MRKA KAPA!
      PREKOR IZ ELEMIRA!

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura