• Zrenjanin imao predstavnice u Horu dirigenata Srpske horske asocijacije

    Hor dirigenata Srpske horske asocijacije imao je priliku da nastupi na završnoj večeri 14. Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala. Festival pod nazivom „Koncepti u doba korone“ održan je krajem avgusta u Kragujevcu.   Ove godine Hor dirigenata bio je u ženskom sastavu i činile su ga 24 članice iz 16 gradova Srbije, između […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjanin imao predstavnice u Horu dirigenata Srpske horske asocijacije

    Hor dirigenata Srpske horske asocijacije imao je priliku da nastupi na završnoj večeri 14. Međunarodnog festivala kamernih horova i vokalnih ansambala. Festival pod nazivom „Koncepti u doba korone“ održan je krajem avgusta u Kragujevcu.

     

    Ove godine Hor dirigenata bio je u ženskom sastavu i činile su ga 24 članice iz 16 gradova Srbije, između ostalog i Zrenjanina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Reditelj i glumac Jovan Caran dobitnik nagrade za životno delo “Mali princ”

     

    Zrenjanin su predstavljale Vilma Dutina, Tatjana Ivanica, Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački, koje su imale i samostalni koncert kao ansambl, odnosno Vokalni kvartet „Vita Brevis“.

     

    – Uvek se rado odazivamo na pozive da učestvujemo u radu Hora dirigenata Srpske horske asocijacije. Naši susreti su izuzetno korisni za profesiju kojom se bavimo. Sarađujemo sa sjajnim dirigentima, poput Dragane Jovanović, od kojih možemo puno da naučimo i tako usavršimo svoj rad – kažu za portal zrenjaninski.com članice kvarteta „Vita Brevis“.

     

    One ističu da su uživale u odličnim koncertima, kvalitetnim programima i punom horskom zvuku koji im je u proteklom periodu nedostajao.

     

    – Zahvaljujemo se organizatorima na gostoprimstvu i odličnoj organizaciji – izjavile su naše predstavnice.

     

    Ideja o osnivanju Hora dirigenata rođena je na osnivačkoj skupštini Srpske horske asocijacije 2017. godine u Somboru. Misija ovog hora je da bude mesto usavršavanja horskih dirigenata, gde se upoznaju, uvežbavaju i izvode zahtevne horske programe.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Ove godine horom su dirigovale Dragana Jovanović (Beograd), Ružica Rajković (Negotin) i Zorica Kozlovački (Zrenjanin).

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura