• Znate li šta je klezmer muzika? Zrenjaninci će moći da je čuju uživo

    Koncert pod nazivom „Jevrejski zvuci i klezmer iskustvo iz srca Jerusalima“ biće održan u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, u ponedeljak, 19. decembra, s početkom u 19 časova. Organizatori koncerta su Jevrejska opština Zrenjanin, Kulturni centar i Ambasada Izraela u Beogradu.   Nastupiće Klezmer bend iz Jerusalima, koji čine Uri Averbuh (klarinet), Hilel Aharon […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Znate li šta je klezmer muzika? Zrenjaninci će moći da je čuju uživo

    Koncert pod nazivom „Jevrejski zvuci i klezmer iskustvo iz srca Jerusalima“ biće održan u Baroknoj sali Gradske kuće u Zrenjaninu, u ponedeljak, 19. decembra, s početkom u 19 časova. Organizatori koncerta su Jevrejska opština Zrenjanin, Kulturni centar i Ambasada Izraela u Beogradu.

     

    Nastupiće Klezmer bend iz Jerusalima, koji čine Uri Averbuh (klarinet), Hilel Aharon Atija (vokal i harmonika), Daniel Moore (kontrabas) i Goran Milošević (udaraljke).

     

    PROČITAJTE JOŠ: Svetski dan horskog pevanja „Panonika“ proslavila uz zlatnu medalju

     

    Klezmer muzika je muzička tradicija aškenaskih Jevreja iz istočne Evrope. Žanr se prvobitno sastojao od plesnih melodija i instrumentalnih komada za venčanja i druge proslave.

     

    U Sjedinjenim Američkim Državama žanr je znatno evoluirao nakon što su jevrejski imigranti iz istočne Evrope, koji su govorili jidiš, a koji su prispeli između 1880. i 1924. godine, došli u kontakt sa američkim džezom.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Jevrejska opština Zrenjanin svojim sugrađanima besplatno poklanja ovaj koncert, tradicionalno, u vreme praznika Hanuka, a uoči božićnih i novogodišnjih praznika. Koncert će biti održan druge večeri najveselijeg jevrejskog praznika Hanuka – praznika svetlosti.

     

    klezmer muzika

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura