• Svetski dan horskog pevanja „Panonika“ proslavila uz zlatnu medalju

    Od 1990. godine Svetski dan horskog pevanja proslavlja se druge nedelje decembra. Horovi širom sveta održavaju koncerte, postavljaju nove snimke ili se organizuju predavanja i radionice u cilju promovisanja horske umetnosti.   Muška vokalna grupa „Panonika“ iz Zrenjanina održala je u subotu koncert u okviru 3. Internacionalnog horskog festivala „Melodianum“ u Kikindi, na kojem se […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Svetski dan horskog pevanja „Panonika“ proslavila uz zlatnu medalju

    Od 1990. godine Svetski dan horskog pevanja proslavlja se druge nedelje decembra. Horovi širom sveta održavaju koncerte, postavljaju nove snimke ili se organizuju predavanja i radionice u cilju promovisanja horske umetnosti.

     

    Muška vokalna grupa „Panonika“ iz Zrenjanina održala je u subotu koncert u okviru 3. Internacionalnog horskog festivala „Melodianum“ u Kikindi, na kojem se i takmičila u kategoriji vokalnih grupa i osvojila zlatnu medalju i titulu pobednika kategorije. Na takmičenju je, inače, učestvovalo 45 horova iz četiri zemlje.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Dom kulture Novi Bečej bio organizator i domaćin brojnih događaja

     

    – Izuzetno smo zadovoljni i srećni što smo na ovako prikladan način obeležili Svetski dan horskog pevanja. Još uvek smo puni utisaka sa koncerta koji smo sa velikim uživanjem održali u sali Muzeja u Kikindi, zajedno sa odličnim ženskim vokalnim sastavom „Res Miranda“ iz Novog Sada – izjavila je dirigentkinja ansambla „Panonika“ Zorica Kozlovački.

     

    „Panonika“ je izvela osam kompozicija sa svog repertoara i bila je nagrađena velikim aplauzom i čestitkama publike.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Koncert je održan u sklopu 3. Internacionalnog horskog festivala „Melodianum“ u okviru kojeg smo se i takmičili i osvojili zlatnu medalju i titulu pobednika kategorije. Ovom nagradom zaokružili smo izuzetno uspešnu koncertnu i takmičarsku godinu koja je za nama i mi smo više nego zadovoljni. Zahvaljujemo se organizatoru festivala, Kulturnom centru Kikinda, na odličnoj organizaciji i divnom druženju – dodaje Kozlovački.

     

    panonika

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura