Foto dana Kultura Vesti Zrenjanin

Ženska pevačka grupa „Filigran“ ostvarila uspeh u Aranđelovcu

ženska pevačka grupa filigran

Ženska pevačka grupa Kulturnog centra Zrenjanina „Filigran“ plasirala se na treće mesto na festivalu „Pevaj Srbijo“. Festival je održan u Aranđelovcu.

 

Grupa „Filigran“, na 13. festivalu izvornih grupa pevača „Pevaj Srbijo“, čiji je organizator udruženje „Sretenjska svitanja“ iz Ranilovića, nastupila je u konkurenciji 50 pevačkih grupa sa 400 učesnika. Članice grupe, pesmom „Čuvala sam goveda“, koja je izvorno iz okoline Užica, ostavile su snažan utisak na žiri i osvojile treće mesto u kategoriji ženskih pevačkih grupa.

 

Rukovodilac Ženske pevačke grupe „Filigran“ Ljiljana Petrović ističe da su Zrenjaninke svojim nastupom oduševile i predstavnike ostalih učesnika festivala. Sve uz mnoštvo poziva za učešće na nekim od narednih festivala, koji se bave prezentacijom narodnog stvaralaštva. Među njima je i poziv za nastup na festivalu u Sarajevu, u Istočnoj Ilidži, koji će održati početkom septembra ove godine.

 

Pročitajte još: Senka Vlahović u Bratislavi predstavlja radove naših savremenih ilustratora

 

Ženska pevačka grupa „Filigran“ postoji već četiri godine u Kulturnom centru Zrenjanina. Neguje izvorno i tradicionalno muzičko stvaralaštvo sa prostora Srbije i bivše Jugoslavije. Grupa broji petnaest članica od 18 do 80 godina starosti. Do sada su učestvovale na brojnim festivalima, saborima i manifestacijama. U Bajnoj Bašti su dve godine za redom osvajale pehare u disciplini „Staro pevanje u Srba na bas i glas“.

 

Podeli članak
bomist stovarište zrenjanin
sinovoz
FAM