Kultura Vesti Zrenjanin

Završna izložba likovnih radova učenika zrenjaninskih srednjih škola

škola uroš predić
Hemijsko - prehrambena i tekstilna škola "Uroš Predić"

Završna izložba učenika srednjih škola, 15. po redu, biće otvorena u četvrtak, 11. juna, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina. Izložba će trajati do 8. jula.

 

Grupa izloženih radova čini celinu pod sloganom „Umetnost je lekovita“. Na izložbi će biti predstavljeni radovi učenika Hemijsko-prehrambene i tekstile škole „Uroš Predić“, Zrenjaninske gimnazije, Muzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, Ekonomsko-trgovinske škole „Jovan Trajković“ i Tehničke škole. Na izložbi učestvuje oko 50 učenika – autora, sa više od 120 radova koji su urađeni u različitim likovnim i umetničkim tehnikama, kao što su olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera i fotografija.

 

Pročitajte još: Svečano proglašeni najuspešniji učesnici elektronskog konkursa (Foto)

 

Organizatori izložbe radova učenika srednjih škola su HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninska gimnazija i Kulturni centar Zrenjanina. Pripremu i realizaciju izložbe, pored Dušanke Đorđević, pomogli su i mentori učenika Ana Stanar, Mira Topličević i Branko Đukić, profesori likovne kulture.

 

U sklopu otvaranja izložbe biće predstavljen i projekat „Oslikavanja“. Ovaj projekat realizuju Klub roditelja i nastavnika „Sinapsa“ iz Zrenjanina i Klub učenika Zrenjaninske gimnazije.

 

Otvaranje izložbe i predstavljanje programa „Oslikavanje“ počinje u 18 časova.

 

Imajući u vidu okolnosti vezane za Covid-19, zrenjaninska publika će imati priliku i da putem lajv striminga, na Fejsbuk stranici Kulturnog centra, pogleda vođenje kroz izložbu.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM