Kultura Vesti Zrenjanin

Završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola

izložba likovnih radova

U utorak, 11. juna, u izložbenom salonu Kulturnog centra Zrenjanina, biće otvorena 14. završna izložba likovnih radova učenika srednjih škola. Na izložbi će biti predstavljeni radovi učenika HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninske gimnazije, Medicinske škole, Muzičke škole „Josif Marinković“, Srednje poljoprivredne škole, ETŠ „Jovan Trajković“ i Tehničke škole.

 

Izložbom se afirmiše likovno stvaralaštvo učenika srednjih škola. Na izložbi učestvuje oko 60 autora sa preko 150 radova. Ovi radovi su urađeni u različitim likovnim tehnikama, kao što su olovka, ugljen, tuš, akvarel, pastel, tempera, kolaž, kao i u mediju fotografije.

 

Pročitajte još: Konkurs za esej o 1300 kaplara, sećanje na epske junake srpske vojske

 

Počev od 2006, prvom izložbom učenika, smera tehničar modelar odeće HPTŠ „Uroš Predić“, do sada je održano 12 izložbi u Kulturnom centru, a jedna u Pozorišnom klubu „Zeleno zvono“. Posle osnivanja Likovne sekcije srednjih škola u HPTŠ „Uroš Predić“ 2012. godine, pridružuju se i učenici Zrenjaninske gimnazije. Kasnije su se pridružili i učenici drugih srednjih škola. Koordinatorka i organizatarka sekcije i mentorka ovog učeničkog programa od samog početka je Dušanka Đorđević, profesorka likovne kulture.

 

Organizatori izložbe su HPTŠ „Uroš Predić“, Zrenjaninska gimnazija i Kulturni centar Zrenjanina. Pripremu i realizaciju izložbe, pored Dušanke Đorđević, pomogli su mentori učenika Mira Topličević, Branko Đukić i Ana Stanar, profesori likovne kulture u srednjim školama.

 

Otvaranje izložbe je u 19 časova. Izložba će trajati do 20. juna.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM