• Započet rad na novoj predstavi Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“

    Narodno pozorište „Toša Jovanović” iz Zrenjanina započinje u septembru novu sezonu igranja lutkarskih i dramskih predstava na svoje dve scene. Ono što je bilo skriveno od očiju javnosti u toku leta jesu pripreme za rad na novoj predstavi „Dečko iz poslednje klupe“.   U pitanju je savremeni komad španskog autora Huana Majorge, čiji je tekst […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Započet rad na novoj predstavi Narodnog pozorišta „Toša Jovanović“

    Narodno pozorište „Toša Jovanović” iz Zrenjanina započinje u septembru novu sezonu igranja lutkarskih i dramskih predstava na svoje dve scene. Ono što je bilo skriveno od očiju javnosti u toku leta jesu pripreme za rad na novoj predstavi „Dečko iz poslednje klupe“.

     

    U pitanju je savremeni komad španskog autora Huana Majorge, čiji je tekst prevela naša sugrađanka Bojana Kovačević Petrović, uspešna prevoditeljka i profesorka španskog jezika na Filozofskom fakultetu u Novom Sadu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Četiri dame plene glasom: Vita Brevis pobrala simpatije festivalske publike

     

    Ono što posebno inspiriše rad na ovom pozorišnom projektu jeste podrška Ambasade Španije u Beogradu, koja je omogućila produkciju predstave.

     

    Režiju potpisuje Tijana Vasić, dramaturgiju Aleksandra Jovanović, scenografiju Mina Miladinović, kostimografiju Blagovesta Vasileva, a kompoziciju Ana Krstajić.

     

    U predstavi igraju: Daniel Kovačević (Herman), Sanja Radišić (Huana), Nikola Mijatović (Klaudio), Dejan Karlečik (Rafa stariji), Milan Kolak (Rafa mlađi) i Nataša Ilin (Ester).

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Inspicijentkinja je Jelena Istrat, a suflerka Ivana Titin.

     

    Premijera predstave „Dečko iz poslednje klupe“ je zakazana za 15. oktobar, na Dan zrenjaninskog pozorišta.

     

    dečko iz poslednje klupe

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura