• Četiri dame plene glasom: Vita Brevis pobrala simpatije festivalske publike

    Zrenjaninski Vokalni kvartet „Vita Brevis“ nastupio je na 14. Međunarodnom festivalu kamernih horova i vokalnih ansambala koji je, pod nazivom „Koncepti u doba korone“, održan proteklog vikenda u Kragujevcu.   Četiri dame, Vilma Dutina, Tatjana Ivanica, Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački, koje čine Vokalni kvartet „Vita Brevis“, predstavile su se na koncertu prilikom otvaranja festivala, […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Četiri dame plene glasom: Vita Brevis pobrala simpatije festivalske publike

    Zrenjaninski Vokalni kvartet „Vita Brevis“ nastupio je na 14. Međunarodnom festivalu kamernih horova i vokalnih ansambala koji je, pod nazivom „Koncepti u doba korone“, održan proteklog vikenda u Kragujevcu.

     

    Četiri dame, Vilma Dutina, Tatjana Ivanica, Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački, koje čine Vokalni kvartet „Vita Brevis“, predstavile su se na koncertu prilikom otvaranja festivala, i pobrale simpatije tamošnje publike. One su mnogobrojnoj publici otpevale dvanaest kompozicija sa svog repertoara.

     

    Inače, programska koncepcija ovog sastava je bazirana na pop i džez kompozicijama, uglavnom u „a kapela“ izvođenju.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Festival alternativnog zvuka “Zrenjanin zove”: Nastupa šest bendova

     

    – Još uvek smo preplavljene pozitivnim utiscima koje nosimo sa festivala u Kragujevcu. Naš program je izuzetno zahtevan i složen i prezadovoljne smo kako smo ga izvele, što potvrđuju brojne čestitke i pozitivni komentari koje smo dobile od publike i naših kolega, kao i sjajna kritika emitovana na drugom programu Radio Beograda. Bile smo raspoložene i inspirisane da naš nastup izvedemo pazeći na svaki detalj i ponosne smo što smo uspele u tome. Puno rada, iskustva i znanja ulažemo u ono što radimo i ovaj koncert potvrđuje da smo na pravom putu. Takođe, daje nam motivaciju za nove projekte – izjavile su za portal zrenjaninski.com članice kvarteta.

     

    One su zahvalne na pozivu umetničkom direktoru i osnivaču festivala Miloju Nikoliću, a Kulturnom centru Kragujevca i Gradu Kragujevcu na sjajnoj organizaciji. Zrenjaninke su, inače, nastupile i sa horom dirigenata Srpske horske asocijacije na završnoj večeri kragujevačkog festivala.

     

    vokalni kvartet vita brevis

     

    Sastav do sada imao niz zapaženih nastupa

     

    Vokalni kvartet „Vita Brevis“ osnovan je 2018. i od tada je imao niz zapaženih nastupa u Zrenjaninu, u okviru različitih kulturnih manifestacija. Sastav je osvojio i nekoliko prvih nagrada i zlatnih diploma na takmičenjima u zemlji i regionu.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Članice kvarteta se trenutno pripremaju za nastup na Horskom festivalu „Slobodan Bursać“ u Zrenjaninu, celovečernji koncert sa Muškom vokalnom grupom „Pannonica“ i učešće na Međunarodnom horskom festivalu, koji će se održati u Herceg Novom.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Vesti Zrenjanin