• Veličanstvena atmosfera na koncertu Zrenjaninske filharmonije! (Foto)

    Zrenjaninska filharmonija večeras je uspela da uradi ono što se od nje i očekivalo. Priredila je veličanstvenu atmosferu na novogodišnjem koncertu u Kristalnoj dvorani!   Prepuna hala dokaz je da Zrenjaninska filharmonija, koja je ove godine u Zrenjaninu nastupala nekoliko puta, ima brojne poklonike.   A ovi vrhunski muzičari, predvođeni Romanom Bugarom, znaju to da […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Veličanstvena atmosfera na koncertu Zrenjaninske filharmonije! (Foto)

    Zrenjaninska filharmonija večeras je uspela da uradi ono što se od nje i očekivalo. Priredila je veličanstvenu atmosferu na novogodišnjem koncertu u Kristalnoj dvorani!

     

    Prepuna hala dokaz je da Zrenjaninska filharmonija, koja je ove godine u Zrenjaninu nastupala nekoliko puta, ima brojne poklonike.

     

    A ovi vrhunski muzičari, predvođeni Romanom Bugarom, znaju to da cene. Zato svaki put prirede nešto novo i vrhunsko.

     

    Ovog puta bili su zastupljeni brojni muzički žanrovi, što je preduslov za pravi muzički spektakl.

     

     

    Na programu su se, između ostalog, našla i sledeća dela: Mihail Ivanovič Glinka „Ruslan i Ljudmila“, Šarl Guno „Romeo i Julija“, Petar Ilič Čajkovski „Uspavana lepotica“…

     

    Među 19 kompozicija, koliko ih je na programu u okviru novogodišnjeg koncerta, našla su se i dela Đuzepea Verdija, Đakoma Pučinija, Johana Štrausa… A tu su i domaće kompozicije „Tamo daleko“, „Đelem đelem“, „Ovo je Srbija“ i druge.

     

    Uz Zrenjaninsku filharmoniju, pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića, nastupaju i Mešoviti hor Pevačkog društva „Rafailo Banatski“, Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina, Mešoviti hor „Pannonica“ i Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“, kao i solistkinja Vesna Đurković (sopran) i vokalni umetnik Marko Luis.

     

     

    Kako je izgledala generalna proba i šta je pre koncerta izjavio čelnik Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar možete PROČITATI OVDE.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 1

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura