Kultura Vesti Zrenjanin

Bili smo na generalnoj probi Zrenjaninske filharmonije, večeras spektakl!

koncert zrenjaninske filharmonije
Foto: Zoran Bogaroški

Večerašnji koncert Zrenjaninske filharmonije i njenih gostiju, u Kristalnoj dvorani, već u najavi zvuči spektakularno, i po broju izvođača i po raznovrsnom repertoaru.

 

– Očekujemo da dvorana bude krcata, a svim našim sugrađanima poručujemo da će uživati, jer će repertoar biti takav da zadovolji sve ukuse. Uz horsku muziku i, naravno, klasičnu, tu je i popularna muzika, uz nastup Marka Luisa. On nikada nije bio pred zrenjaninskom publikom, a ovo mu je i prvi put da nastupa sa simfonijskim orkestrom. Na sceni će ove večeri biti više od 250 izvođača. Gotovo svi muzički žanrovi biće zastupljeni i tu su svi preduslovi za pravi muzički spektakl – poručuje u izjavi za portal zrenjaninski.com čelnik Zrenjaninske filharmonije Roman Bugar.

 

 

Koncert je večeras od 20 časova. Uz Zrenjaninsku filharmoniju, pod dirigentskom palicom Aleksandra Kojića, nastupaju i Mešoviti hor Pevačkog društva „Rafailo Banatski“, Gradski dečiji hor Kulturnog centra Zrenjanina, Mešoviti hor „Pannonica“ i Omladinski mešoviti hor Muzičke škole „Josif Marinković“. I naravno, Marko Luis.

 

Pročitajte još: Narodno pozorište „Toša Jovanović“ dobitnik priznanja „Kulturni obrazac“

 

Roman Bugar ističe da je koncert vrhunski organizaciono pripremljen.

 

Da podsetimo, ulaz je besplatan, ali će se redari i razvodnici postarati da se izbegnu gužve i zabune.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM