Kultura Vesti Zrenjanin

Vaskrsija Kovačević je vanserijski talenat: U muzičkim vodama od treće godine života

vaskrsija kovačević
Foto: Privatna arhiva

Vaskrsija Kovačević je ime i prezime koje bi valjalo zapamtiti. U pitanju je devojka koja je prošle godine požnjela mnogo uspeha na muzičkim takmičenjima a, po svemu sudeći, uspesi joj tek predstoje.

 

Vaskrsija je učenica Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ u Zrenjaninu, u klasi profesorice Ane Aleksić Šajrer. Iz Kanjiže je, karijeru je počela u Novom Kneževcu, a u Zrenjanin je došla zbog školovanja, pa tokom školske godine boravi u Domu učenika „Angelina Kojić Gina“.

 

Iako ima tek 17 godina, muzikom se, kaže, bavi punih 14.

 

PROČITAJTE JOŠ: Bela Mavrak je rođen u Austriji, ali je odrastao u Mihajlovu

 

– Sa tri godine sam krenula u muzičko zabavište a sa šest počela da sviram klavir. Sa 11 godina sam krenula na solo pevanje, u klasi profesorice Ljiljane Lončarević. Završila sam i pop – rok američku muzičku školu „Music Harmony“ u Novom Sadu sa 14 godina. Muzikom se bavim od kad znam za sebe i nekako je to uvek bio put kojim sam znala da ću ići – priča za portal zrenjaninski.com Vaskrsija Kovačević.

 

Naša sagovornica je nastupala na mnogim koncertima i takmičila se na brojnim takmičenjima u svim žanrovima, od narodnih izvornih pesama, preko pop i džez muzike, pa sve do opere.

 

– Mogu reći da sam u svim žanrovima imala poprilično dobre rezultate, ali od svega mi se, ipak, najviše svidela opera. Ove godine sam osvojila nekoliko prvih nagrada, a poslednja je bila na takmičenju „Vera Kovač Vitkai“ u Novom Sadu, u školi „Isidor Bajić“. Na njemu sam osvojila prvu nagradu sa 98,50 poena – kaže Vaskrsija.

 

Ponosna i na pobedu na takmičenju „Ritam Evrope“

 

Osim uspeha na takmičenjima klasične muzike, Vaskrsija je ponosna i na pobedu na takmičenju „Ritam Evrope“.

 

– Na tom takmičenju smo kao pevačice učestvovale Marija Aleksić i ja, a Staša Aleksić, Ana Dursun i Milica Danikov kao plesačice. Veliki je uspeh i pobeda na „Cover Fest“-u, na kojem smo osvojili Grand Prix. Vladimir Aleksić je svirao klavijaturu, Vuk Simić trombon, a ja sam pevala – ističe Vaskrsija.

 

Ona planira da, nakon srednje škole, upiše muzičku akademiju, ali još nije odlučila gde. Dodaje i da joj je ceo život vezan uz muziku.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

– Skoro da se ne bavim ničim što nije vezano za muziku. Deo sam jednog malog džez benda, idem na glumu, pevam u orkestru. A kad mi preostane vremena, što nije često, radim nešto što nije u vezi sa muzikom – ističe Vaskrsija Kovačević.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak