• Bela Mavrak je rođen u Austriji, ali je odrastao u Mihajlovu

    Jedan od četvoro dobitnika Nagrade grada Zrenjanina za prošlu godinu je operski pevač Bela Mavrak, platinasti tenor čuvenog „Johan Štraus orkestra“. Portal zrenjaninski.com vam predstavlja ovog slavnog operskog pevača.   Mavrak je rođen u Austriji, ali se ubrzo preselio u Mihajlovo gde je odrastao. Kasnije je pohađao srednju muzičku školu u Zrenjaninu.   PROČITAJTE JOŠ: […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Bela Mavrak je rođen u Austriji, ali je odrastao u Mihajlovu

    Jedan od četvoro dobitnika Nagrade grada Zrenjanina za prošlu godinu je operski pevač Bela Mavrak, platinasti tenor čuvenog „Johan Štraus orkestra“. Portal zrenjaninski.com vam predstavlja ovog slavnog operskog pevača.

     

    Mavrak je rođen u Austriji, ali se ubrzo preselio u Mihajlovo gde je odrastao. Kasnije je pohađao srednju muzičku školu u Zrenjaninu.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Učenici Muzičke škole postigli veliki uspeh na prvom festivalu „Cover Fest“

     

    Prve pevačke korake napravio je u horu „Josif Marinković“, gde je njegov talenat zapazio maestro Slobodan Bursać. Zato ga je uputio na Odsek za solo pevanje, u Muzičku školu „Josip Slavenski“ u Beogradu.

     

    Bela je studirao na Fakultetu muzičke umetnosti, a rektor Muzičke akademije, Darinka Matić-Marović, izabrala ga je 1990. godine za solistu hora „Obilić“, za dvomesečnu američku turneju, na kojoj stiče neprocenjivo internacionalno iskustvo tokom 43 koncerta.

     

    Uz preporuku beogradske Akademije prešao je na Visoku školu za muziku u Kelnu, gde je 1994. godine dobio umetničku diplomu. Beogradska opera ga je iste godine pozvala da peva ulogu Rodolfa u Pučinijevim „Boemima“. Od tada je otpevao dvadesetak glavnih rola u operama i operetama širom sveta.

     

    Do velikog preokreta u njegovoj karijeri došlo je 2004. godine, kada ga je Andre Riju, poznati holandski violinista i dirigent, pozvao da bude jedan od tri platinasta tenora u njegovom „Johan Štraus orkestru“, najvećem šouu klasične muzike na svetu. Do danas je, s ovim orkestrom, nastupao na više od 1.500 koncerta širom planete i stekao internacionalnu popularnost i prepoznatljivost.

     

    Bela Mavrak se uvek rado vraća u Zrenjanin i odaziva pozivima za koncerte sa Zrenjaninskom filharmonijom. Njegovi nastupi na Trgu slobode, pred više od 20.000 posetilaca, ostaju upamćeni kao vrhunski i jedinstveni umetnički događaji u našem gradu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura