• Umetnički par diSTRUKTURA putovanje po Evropi pretočio u akvarele

    Promocija kataloga i zatvaranje izložbe „On the Road“ umetničkog para diSTRUKTURA biće održano u ponedeljak, 24. oktobra, u 12 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin.   Milica Milićević i Milan Bosnić su diplomirali i magistrirali na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Odseku za slikarstvo. Od 2005. rade na zajedničkim projektima kao umetnički par pod nazivom diSTRUKTURA. Mediji u kojima rade […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Umetnički par diSTRUKTURA putovanje po Evropi pretočio u akvarele

    Promocija kataloga i zatvaranje izložbe „On the Road“ umetničkog para diSTRUKTURA biće održano u ponedeljak, 24. oktobra, u 12 časova, u Savremenoj galeriji Zrenjanin.

     

    Milica Milićević i Milan Bosnić su diplomirali i magistrirali na Fakultetu likovnih umetnosti u Beogradu, na Odseku za slikarstvo. Od 2005. rade na zajedničkim projektima kao umetnički par pod nazivom diSTRUKTURA. Mediji u kojima rade su uglavnom fotografija, slika, crtež i video.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Holivud i strip susreću se u jednoj tački, udeo u tome ima i Zrenjaninac Stevan Subić

     

    Rad „On the Road“ je započet 2017. prilikom putovanja dvoje umetnika kolima od Beograda do Madrida. Sastoji se iz serije monohromatskih akvarela koji doslovno prate njihov put na potezu od Đenove do Avinjona. Radovi uključuju i nešto što se u filmskoj industriji naziva sabtajtl, na taj način dajući instrukcije kojim putem ići, umetnici takođe sugerišu na šta obratiti pažnju, ukazujući na svoje impresije i osećanja tokom putovanja. Na taj način italijanske i francuske scene postaju pozadina ove ponekad veoma lične naracije koja se kreće od navigacije do ličnog dnevnika/putopisa.

     

    Većina fotografija po kojima su radovi izvedeni je napravljena iz kola u pokretu. U pitanju je ravno 100 akvarela koji prate taj sled.

     

    Katalog izložbe sadrži reprodukcije svih 100 akvarela kao i tekstove Saše Janjića, istoričara umetnosti iz Beograda, i Slavice Žarković, istoričarke umetnosti i više kustoskinje Savremene galerije Zrenjanin. Dizajn kataloga je uradio Mane Radmanović, vizuelni umetnik i grafički dizajner iz Beograda.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Realizaciju izložbe omogućili su Ministarstvo kulture i informisanja i Grad Zrenjanin

     

    Ulaz je slobodan.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura