• Uglješa Šajtinac vodi ovogodišnju manifestaciju „Pesnička štafeta“

    Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina je najavila da će se u periodu od 9. do 26. maja održati tradicionalna manifestacija za decu i mlade „Pesnička štafeta“.   Ovogodišnju „Štafetu“ vodiće književnik Uglješa Šajtinac. On će sa zrenjaninskim bibliotekarima obići 60 škola na teritoriji srednjeg Banata i opština Titel i Kikinda. Tokom trajanja manifestacije, učenici […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Uglješa Šajtinac vodi ovogodišnju manifestaciju „Pesnička štafeta“

    Gradska narodna biblioteka „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina je najavila da će se u periodu od 9. do 26. maja održati tradicionalna manifestacija za decu i mlade „Pesnička štafeta“.

     

    Ovogodišnju „Štafetu“ vodiće književnik Uglješa Šajtinac. On će sa zrenjaninskim bibliotekarima obići 60 škola na teritoriji srednjeg Banata i opština Titel i Kikinda. Tokom trajanja manifestacije, učenici osnovnih škola predstaviće svoje poetsko stvaralaštvo i svoje talente. Najbolji pesnički radovi biće nagrađeni na završnoj svečanosti „Pesničke štafete“, koja će se održati 26. maja, na platou ispred Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Četvorica zrenjaninskih pevača u Omladinskom nacionalnom horu Srbije

     

    Bogatoj zbirci knjiga za decu koje biblioteka povodom manifestacije objavljuje u ediciji „Književnost za decu i omladinu“, ove godine pridružila se kao 44. po redu i knjiga „Sve same drame“ Uglješe Šajtinca, koju je ilustrovao Dejan Uzelac.

     

    Ovogodišnji gostujući književnik Uglješa Šajtinac je, inače, kao učenik osnovne škole učestvovao i bio veoma zapažen na „Pesničkoj štafeti“.

     

    „Neizmerna je radost i čast što ove godine zrenjaninska biblioteka otpočinje svoje pesničko putovanje uz velikog književnika, sugrađanina, koji je bio deo ove manifestacije u danima svog detinjstva. On je, potom, postao rado čitan i priznat. O tome svedoče i brojne nagrade koje je dobio za svoje stvaralaštvo“, saopštila je ova ustanova kulture.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Prva „Pesnička štafeta“ održana je 1975. godine. Ova manifestacija je jedinstvena, ne samo po godinama svog trajanja, već i po načinu realizacije i broju učesnika. Gostujući pesnici bili su Desanka Maksimović, Ljubivoje Ršumović, Dobrica Erić, Vesna Aleksić, Mošo Odalović, Raša Popov, Duško Trifunović, Dragan Lukić, Pero Zubac…

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura