• Četvorica zrenjaninskih pevača u Omladinskom nacionalnom horu Srbije

    Četvorica mladih zrenjaninskih horskih pevača, učenika Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, predstavljala su svoj grad i školu u projektu „Od hora u pokretu do horskog teatra“, koji je održan prošle nedelje u Novom Sadu.   Naši omladinci Lazar Adamov, Nikola Stojković, Aleksandar Žegarac i Veljko Kostić učestvovali su kao članovi Omladinskog nacionalnog hora Srbije […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Četvorica zrenjaninskih pevača u Omladinskom nacionalnom horu Srbije

    Četvorica mladih zrenjaninskih horskih pevača, učenika Muzičke škole „Josif Marinković“ iz Zrenjanina, predstavljala su svoj grad i školu u projektu „Od hora u pokretu do horskog teatra“, koji je održan prošle nedelje u Novom Sadu.

     

    Naši omladinci Lazar Adamov, Nikola Stojković, Aleksandar Žegarac i Veljko Kostić učestvovali su kao članovi Omladinskog nacionalnog hora Srbije u koji se biraju talentovani i perspektivni mladi pevači iz cele zemlje. U horu je pevalo 30 pevača i sa njima je radio renomirani dirigent Stefan Luterman i koreograf Lars Šajbner, obojica iz Nemačke.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Vredna umetnička dela u krugu zrenjaninskih fabrika i ustanova

     

    Posle četiri dana intenzivnog i inspirativnog rada, hor se predstavio izuzetno uspešnom izvedbom tri kompozicije: The Tyger, Fatiše kolo i Immortal Bach.

     

    Jedno veliko i potpuno novo iskustvo

     

    Inače, talentovani zrenjaninski tenori su članovi Omladinskog mešovitog hora Muzičke škole „Josif Marinković“ i za ovaj projekat ih je pripremila dirigentkinja Zorica Kozlovački. Ona je sa koleginicom Senkom Milisavljević aktivno učestvovala u radionicama, predavanjima i prezentacijama namenjenim dirigentima i prenela nam svoje utiske.

     

    – Pre svega sam ponosna na mlade pevače i naše predstavnike u Nacionalnom omladinskom horu. Svakodnevno sam pratila njihove probe i bila svedok njihovog neverovatnog napretka i transformacije. Ovo je bilo jedno veliko, potpuno novo i dragoceno iskustvo i za pevače i za mene. Radujemo se sledećem velikom projektu „Raspevani mostovi“. On će se održati u Novom Sadu od 19. do 23. jula – kazala je Kozlovački.

     

    Pratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Projekat „Od hora u pokretu do horskog teatra“ bio je organizovan kao „Laboratorija horskog pokreta“. U okviru nje su se kroz teorijski, praktičan i radionički rad istraživale mogućnosti koreografije i teatralizacije horskih programa. Realizovan je od strane Srpske horske asocijacije, u sklopu velikog projekta „Novi Sad – Evropska prestonica kulture 2022“. Pozicioniran je u programsku platformu „Budućnost Evrope“.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura