Kultura Vesti Zrenjanin

Učenica Darija Čanji i profesor Uki Ovaskainen održaće koncert u Zrenjaninu

darija čanji

Učenica Darija Čanji (violina) i profesor Uki Ovaskainen (klavir) održaće koncert u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Koncert je zakazan za sredu, 1. mart, s početkom u 18 časova.

 

Na programu će biti dela Baha, Betovena, Griga i Vijenjavskog.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninac Dejan Kolarov u novom spotu čuvenog britanskog benda Gorillaz

 

Koncert organizuje Muzička škola „Josif Marinković“, u saradnji sa Narodnim muzejom Zrenjanin. Ulaz je besplatan.

 

Darija Čanji je rođena 2005. i učenica je čevrtog razreda Srednje muzičke škole „Josif Marinković“ u Zrenjaninu. Tokom školovanja osvojila je brojne nagrade na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Prvi solistički koncert održala je u Zrenjaninu prošle godine u svojoj školi, a zatim se iste godine predstavila publici u Čačku. Prvo orkestarsko iskustvo stekla je na mestu prve violine u Zrenjaninskoj filharmoniji pri obeležavanju Međunarodnog dana dece.

 

Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

 

Uki Ovaskainen je dobitnik specijalne nagrade „Kontemporanea“ i nagrade publike na takmičenju „Premio Haen“ u Španiji. Redovno nastupa kao solista i kamerni muzičar u Srbiji, kao i širom Evrope. Radi kao zvanični korepetitor na takmičenjima „Muzička omladina“ u Beogradu i Talents for Europe u Slovačkoj.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz