• Zrenjaninac Dejan Kolarov u novom spotu čuvenog britanskog benda Gorillaz

    Solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Zrenjaninac Dejan Kolarov, pojavljuje se u novom spotu čuvenog britanskog benda Gorillaz za pesmu „Silent Running“.   Grupa Gorillaz je svojevrsni globalni muzički fenomen, iza kojeg stoje Dejmon Albarn, frontmen i osnivač sastava Blur, i Džejmi Hjulet, animator, strip-crtač i ilustrator. Ovaj muzički projekat je nastao pre više od […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Zrenjaninac Dejan Kolarov u novom spotu čuvenog britanskog benda Gorillaz

    Solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu, Zrenjaninac Dejan Kolarov, pojavljuje se u novom spotu čuvenog britanskog benda Gorillaz za pesmu „Silent Running“.

     

    Grupa Gorillaz je svojevrsni globalni muzički fenomen, iza kojeg stoje Dejmon Albarn, frontmen i osnivač sastava Blur, i Džejmi Hjulet, animator, strip-crtač i ilustrator. Ovaj muzički projekat je nastao pre više od dve decenije sa idejom da se okupljeni muzičari predstave kroz animirane likove.

     

    Srpski umetnik Dejan Kolarov, inače, u novom spotu igra čudovište koje se hrani ljudima.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Slobodan Mandić dobitnik nagrade iz Fonda Zadužbine Branka Ćopića

     

    Dejan je rođen 1981. godine u Zrenjaninu, gde je završio Osnovnu školu „Petar Petrović Njegoš“. Nakon toga je upisao srednju baletsku školu „Lujo Davičo“ u Beogradu.

     

    – Tokom školovanja sam ušao u Narodno pozorište u Beogradu kao ansambl igrač i vremenom sam napredovao u radu, ulogama i repertoaru. Jedno vreme sam bio solista u nemačkom teatru u Augsburgu. Radio sam i u K.P.G.T, Madlenijanumu i Bitef dance company u Beogradu. Sarađivao sam nekoliko godina i sa jednim od najvećih imena plesne scene Sergejom Polunjinom – kaže ekskluzivno za portal zrenjaninski.com Dejan Kolarov.

     

    dejan kolarov
    Foto: Jelena Janković

     

    Sve uloge zajedno su njegova najveća i najbolja uloga

     

    Posle skoro 25 godina provedenih na sceni u Srbiji i po svetu, kao igrač, umetnik i koreograf, Dejan ne može posebno da izdvoji neku od dosadašnjih uloga. Oni koji prate njegov rad kažu da sjajno vlada repertoarom baletskih rola klasičnog, neoklasičnog i savremenog izraza.

     

    – Sve te uloge zajedno, kao i rad sa raznim umetnicima, igračima i koreografima, zapravo su moja najveća i najbolja rola. Počeo sam sa klasičnom igrom, prešao u neoklasike i otišao u savremeni izraz. To je bio moj put da se kao umetnik gradim i razvijam. Da istražujem, da probijam granice i rizikujem. Kada sam počinjao, bilo je teško opstati u okruženju sa decom, mojim vršnjacima, kod kojih je igra neprihvatljiva, koji su se rugali i ismevali me. Na kraju sam, ipak, uspeo da ostanem dosledan sebi. Sav taj rad je od mene stvorio ovo što sam sada – ističe Kolarov.

     

    Prema njegovim rečima, vrlo je teško danas biti umetnik u ovoj zemlji, jer se u umetnost ne ulaže dovoljno.

     

    – Sada nam je svet vrlo lako dostupan preko interneta. Kada vidimo šta se i kako radi u svetu, koliko se ulaže, pogotovo u neke nove pravce, i koliko kaskamo za njima, svesni smo da tapkamo u mestu. Nažalost – dodaje Kolarov.

     

    Otkrio igru u mirnom lepom vojvođanskom gradu

     

    Ovaj umetnik radio je i scenski pokret za predstavu „Žene“ u Narodnom pozorištu „Toša Jovanović“ u Zrenjaninu, pa smo ga pitali da li i koliko često dolazi u svoj u rodni grad i kakve uspomene ga vežu za njega.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    – Trenutno sam na kratkom odmoru u Zrenjaninu sa ćerkicom i suprugom. Za ovaj grad me, naravno, vezuje detinjstvo koje sam imao sa porodicom, ulica u kojoj sam odrastao i moji počeci u igri. Pored igre, išao sam na stoni tenis, karate, kajak, ali sam ostao dosledan igri jer u njoj sam pronašao sebe. U igri ima sporta, ali i umetnosti koju sam otkrio baš ovde, u ovom mirnom lepom vojvođanskom gradu – kaže solista Baleta Narodnog pozorišta u Beogradu Dejan Kolarov.

     

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura