Kultura Vesti Zrenjanin

Tri vokalna ansambla ostvarila odlične rezultate na festivalu u Bijeljini

mešiviti hor pannonica
Foto: Aniko Gardinovački

Tri zrenjaninska vokalna ansambla ostvarila su odlične rezultate na 19. Horskom festivalu “Majske muzičke svečanosti” u Bijeljini, koji se prošlog vikenda po prvi put održavao onlajn. Mešoviti hor “Pannonica” i vokalni kvartet “Vita Brevis” osvojili su zlatne medalje, a novoosnovana Klapa “Pannonica” osvojila je srebro, nastupajući u svojim kategorijama.

 

Mešoviti hor “Pannonica”, kojim diriguje Zorica Kozlovački, takmičio se u kategoriji A, dok su Klapa “Pannonica” i “Vita Brevis” nastupili u kategoriji G.

 

– Zaista sam ponosna na uspehe “panonskih” ansambala kojima dirigujem i vokalnog kvarteta čija sam članica. Posebno zbog toga što nam je ovakav način onlajn takmičenja jedno novo i drugačije iskustvo. Srećna sam što smo uopšte imali snimke, koji nisu stariji od godinu dana, da ih pošaljemo na takmičenje – kazala je dirigentkinja Zorica Kozlovački.

 

PROČITAJTE JOŠ: Violinistkinja Mina Đekić i pijanista Milan Aleksić nastupaju u Zrenjaninu

 

Ona napominje da ovi muzički ansambli u aktuelnoj situaciji uspevaju da održavaju skroman rad. Sva horska takmičenja i festivali su otkazani zbog zdravstvene bezbednosti, pa je Zrenjanincima ovaj onlajn festival bio pravo osveženje i prilika da predstave svoj rad.

 

– Na festival koji organizuje hor “Srbadija” iz Bijeljine vrlo rado smo išli i proteklih godina. Uvek smo se vraćali puni utisaka i osvojenih medalja. Žao nam je što je sada izostao najlepši deo takmičenja, a to je zajedničko putovanje i druženje. Nadam se da ovo neće ostati način na koji će se u budućnosti odvijati horska takmičenja, već da je u pitanju samo nužno zlo vremena u kojem živimo. Zato se radujem trenutku kada ću stati pred svoj hor na sceni i čuti aplauz publike – izjavila je Kozlovački.

 

“Pannonica” odavno poznata široj javnosti

 

Mešoviti hor “Pannonica” odavno je poznat široj javnosti. Klapu istog imena čine solista i prvi tenor Milivoj Adamov, drugi tenori Goran Mišković i Zvonko Romac, baritoni Milan Jokić i Zlatibor Stamenković, i bas Vladimir Tomić i Milan Milanov.

 

Vokalni kvartet “Vita Brevis” čine Tatjana Ivanica, Vilma Dutina, Zorica Kozlovački i Aniko Gardinovački.

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM