• Violinistkinja Mina Đekić i pijanista Milan Aleksić nastupaju u Zrenjaninu

    Violinistkinja Mina Đekić i pijanista Milan Aleksić održaće koncert u petak, 23. oktobra, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Koncert počinje u 19 časova.   Na programu su dela Telemana, Šuberta i Milana Aleksića.   Ulaz je slobodan, a broj mesta za publiku ograničen je na 25. Posetioci mogu rezervisati mesto prijavom na e-mail adresu: museumzr@mts.rs. […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Violinistkinja Mina Đekić i pijanista Milan Aleksić nastupaju u Zrenjaninu

    Violinistkinja Mina Đekić i pijanista Milan Aleksić održaće koncert u petak, 23. oktobra, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin. Koncert počinje u 19 časova.

     

    Na programu su dela Telemana, Šuberta i Milana Aleksića.

     

    Ulaz je slobodan, a broj mesta za publiku ograničen je na 25. Posetioci mogu rezervisati mesto prijavom na e-mail adresu: museumzr@mts.rs. Prijavljivanje je moguće dok se mesta ne popune, a najkasnije do dana koncerta, do 14 časova.

     

    Publika je u obavezi da nosi maske.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Izdanja Banatskog kulturnog centra na Sajmu knjiga u Frankfurtu

     

    Mina Đekić je nakon završenih studija violine u klasi profesorke Evgenije Kravceve na Akademiji umetnosti u Novom Sadu kao centralnu oblast svog interesovanja izabrala muziciranje u kamernim ansamblima. Sa brojnim sastavima, od dua do kamernih orkestara, nastupala je na koncertima, seminarima, festivalima i turnejama u zemlji i inostranstvu.

     

    Završila je specijalističke studije kamerne muzike na Fakultetu muzičke umetnosti u Beogradu 2016. godine. Trenutno je stalni član više kamernih ansambala. Kao izvođač je ostvarila saradnju sa mnogim savremenim kompozitorima iz celog sveta. Nastupala je i kao honorarni član simfonijskih orkestara među kojima su Beogradska filharmonija i Vojvođanski simfonijski orkestar, sa kojim i dalje sarađuje.

     

    Milan Aleksić  je završio osnovne studije kompozicije na Akademiji umetnosti u Novom Sadu. Završio je doktorske studije na Fakultetu muzičkih umetnosti u Beogradu.

     

    Radi kao profesor na Akademiji umetnosti u Novom Sadu.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura