Kultura Vesti Zrenjanin

Treći ciklus radionica u okviru projekta “Storytelling u muzeju” (Foto)

storytelling u muzeju

Projekat Narodnog muzeja Zrenjanin „Storytelling u muzeju“, koji se ostvaruje u saradnji sa bibliotekarima Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“, uspešno se nastavlja treću godinu zaredom.

 

Osnovni cilj projekta je negovanje kulturne baštine zavičaja, a finansira ga Ministarstvo kulture i informisanja.

 

Sve planirane aktivnosti odvijaće se od septembra do decembra. Ovaj ciklus imaće i vodič, koji će obuhvatiti sve aktivnosti projekta.

 

PROČITAJTE JOŠ: Zoran Đerić i Đorđe Kadijević dobitnici nagrade “Teodor Pavlović”

 

“Ove godine projekat “Storytelling u muzeju” izlazi iz prostora Stalne postavke Muzeja. Radionice se u najvećem broju realizuju u osnovnim školama u mestima nadomak Zrenjanina. Projektni tim posetio je školarce u Bašaidu, Tarašu, Elemiru, a stići će i do onih u Stajićevu. I zrenjaninski osnovci imaju priliku da budu učesnici radionica u Atrijumu Narodnog muzeja. Očekuju ih i dve radionice u Gradskoj bašti”, saopštio je Narodni muzej Zrenjanin.

 

U muzeju navode da se, kao i uvek do sada, radionice odvijaju na radost učenika i njihovih nastavnika, ali i onih koji realizuju projekat – kustosa i bibliotekara.

 

 

Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

 

Podeli članak
sinovoz
FAM