• Talentovani studenti koji čine Duvački kvintet „Madam“ održaće koncert

    U sredu, 5. juna, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, s početkom u 20 časova, Duvački kvintet „Madam“ održaće koncert. Na repertoaru će se naći dela Paula Hindemita, Pola Tafanela i Sergeja Prokofjeva.   Duvački kvintet „Madam“ nastao je 2018. godine i čine ga studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu – Anja Malkov (flauta), Damir Softić […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Talentovani studenti koji čine Duvački kvintet „Madam“ održaće koncert

    U sredu, 5. juna, u Salonu Narodnog muzeja Zrenjanin, s početkom u 20 časova, Duvački kvintet „Madam“ održaće koncert. Na repertoaru će se naći dela Paula Hindemita, Pola Tafanela i Sergeja Prokofjeva.

     

    Duvački kvintet „Madam“ nastao je 2018. godine i čine ga studenti Akademije umetnosti u Novom Sadu – Anja Malkov (flauta), Damir Softić (oboa), Marko Derikrava (klarinet), Milan Stojanović (horna) i Aleksa Marinković (fagot), u klasi prof. Sonje Antunić.

     

    Pročitajte još: Sadržajan program manifestacije „Đurini dani – Liparske večeri“

     

    Iako je u pitanju novonastali kvintet, ovi mladi umetnici imaju uspešnu istoriju zajedničkog muziciranja u raznim sastavima. Učesnici su brojnih festivala i dobitnici su nagrada na takmičenjima kamerne muzike.

     

    Ovi mladi i talentovani umetnici nastupali su širom zemlje i inostranstva. Koncerte su imali i u poznatim svetskim koncertnim dvoranama: Dvorana Berlinske filharmonije, Oslo Konzerthus, Auditorium ,,Đuzepe Verdi“ u Milanu, Teatro della Giussepe Verdi u Trstu, Kolarčeva zadužbina u Beogradu, Sinagoga u Novom Sadu…

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura