• Svetislav Basara dobitnik Nagrade za moderni umetnički senzibilitet za 2022. godinu

    Knjiženik Svetislav Basara dobitnik je Nagrade za moderni umetnički senzibilitet za 2022. godinu, koju dodeljuje Fond „Todor Manojlović“.   Ovu odluku jednoglasno je doneo Upravni odbor Fonda koji čine predsednik Nenad Šaponja i članovi Gojko Tešić, Vasa Pavković, Milan Bjelogrlić i Petar Arbutina.   PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninac Dejan Kolarov u novom spotu čuvenog britanskog benda […]

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
    Svetislav Basara dobitnik Nagrade za moderni umetnički senzibilitet za 2022. godinu

    Knjiženik Svetislav Basara dobitnik je Nagrade za moderni umetnički senzibilitet za 2022. godinu, koju dodeljuje Fond „Todor Manojlović“.

     

    Ovu odluku jednoglasno je doneo Upravni odbor Fonda koji čine predsednik Nenad Šaponja i članovi Gojko Tešić, Vasa Pavković, Milan Bjelogrlić i Petar Arbutina.

     

    PROČITAJTE JOŠ: Zrenjaninac Dejan Kolarov u novom spotu čuvenog britanskog benda Gorillaz

     

    „Preko četiri decenije književni glas Svetislava Basare predstavlja jedan od najautentičnijih fenomena savremene srpske književnosti. Krećući kako od izabrane tradicije naše literature, ali i složenih iskustava postmodernizma svetske kulturne scene, Svetislav Basara demistifikuje teme i ideje, likove i pojave u srpskoj istoriografiji i literaturi. Zalažući se po svaku cenu za novo i provokativno, Svetislav Basara na svetlom tragu dela Todora Manojlovića omogućava srpskoj književnosti da bude dinamična, spremna na kreativni rizik i seriozna u tretmanu životne i književne realnosti, markirajući tako poetički inovativne puteve umetničke originalnosti i intelektualne hrabrosti“, obrazložio je odluku Upravni odbor Fonda „Todor Manojlović“.

     

    Svetislav Basara (1953, Bajina Bašta) je romansijer, pripovedač i dramski pisac. Autor je više od dvadeset knjiga – romana, zbirki pripovedaka, drama i eseja. Dobitnik je mnogih srpskih i međunarodnih književnih nagrada. Bio je ambasador Srbije na Kipru 2001 – 2005. godine.

     

    Fond „Todor Manojlović“ deluje u okviru Gradske narodne biblioteke „Žarko Zrenjanin“ iz Zrenjanina.

     

    Kliknite na ovaj link i zapratite portal zrenjaninski.com i na Instagramu

     

    Nagrada fonda za moderni umetnički senzibilitet dodeljuje se stvaraocima iz različitih oblasti umetnosti čije delo je u saglasju sa bićem i stvaralaštvom Todora Manojlovića.

     

    Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

     

    Podeli vest:

    Facebook Twitter WhatsApp
  • Prijavite se na naš newsletter i jedanput nedeljno najvažnije vesti iz Zrenjanina i okoline stizaće na vašu e-mail adresu.

    Komentari 0

    Napiši komentar

    Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *


    NAJČITANIJE U POSLEDNJIH 96H

    Ostalo iz kategorije Kultura